Schoonmaakproducten

Zowel voor als na het tegelen kunnen diverse schoonmaakproducten nodig zijn. Zowel de tegels als de voegen blijven het langst mooi, wanneer deze goed schoongemaakt worden. Wij hebben diverse biologische en ecovriendelijke schoonmaakproducten in ons assortiment. Wij verkopen ook schoonmaakproducten voor het normale onderhoud en het onderhoud bij hardnekkig vuil en kalkaanslag. Wanneer tegels op tijd gereinigd worden, hoopt het vet, vuil en kalk zich niet op en blijven tegels langer mooi en schoon. Dit is belangrijk voor het uiterlijk van de tegels, maar ook de hygiene. Een van de grootste voordelen van tegels is de hygiene, maar daarvoor dienen de tegels wel regelmatig schoongemaakt te worden.

Schoonmaken tegels voor het tegelen over oude tegels

Sommige lijmen (poederlijmen) kunnen direct over oude tegels heen, zonder voor te strijken. Het is echter wel zeer belangrijk om de tegels goed schoon te maken. Eerst dient vuil en stof van de tegels van de tegels verwijderd te worden, met een bezem en stofzuiger. Daarna dienen de tegels ontvet te worden, met bijvoorbeeld de Euroclean 014 van Eurocol. Hiermee kunnen de tegels ontvet worden, waarna er getegeld kan worden. Wij raden ook altijd de tegels toch voor te strijken met een gripbevorderaar, zoals de Europrimer Quartz van Eurocol of de Keragrip Eco van Kerakoll.


Schoonmaken tegels na het voegen met expoxyvoegen

Na het voegen blijft er een expoxywaas achter. Bij expoxy dient dit na 6 uur verwijderd te worden met een schoonmaaktproduct voor het verwijderen van de epoxywaas. Voor het verwijderen van de epoxywaas kan de Fuga-Soap van Kerakoll gebruikt worden. Hiervoor dient de Fuga-Soap met water gemengd te worden. Maak wel gebruik van handshoenen bij het gebruiken van Fuga-Soap.

Schoonmaken tegels na het voegen met een cementvoeg

Het schoonmaken van tegels na het gebruik van een cementvoeg kan pas na drie weken. Eerst dient de voeg voldoende uitgehard te zijn, daarna kan pas de cementsluier verwijderd worden. Indien u voor die drie weken de cementsluier verwijderd, kan de cementwaasverwijderaar de voegen aantasten en de voegen poreus worden. Hierdoor zult u eerder vervuilde voegen en schimmel in de voegen krijgen, en in het ergste geval kan er lekkage ontstaan. Na enkele dagen kan de cementwaas wel met gewoon water schoongemaakt worden om het ergste te verwijderen. Mocht de cementsluier na drie weken niet geheel verdwenen zijn, gebruik dan een cementsluierreiniger. Wij hebben de Delta Plus Eco van Kerakoll in ons assortiment, die zowel voor het verwijderen van cementsluier als voor normaal onderhoud gebruikt kan worden. Er dient wel handschoenen gewerkt te worden en de Delta Plus Eco dient verdund met water te worden.

Biologische schoonmaakproducten voor normaal onderhoud

BIOnyx schoonmaakproducten zijn volledig biologisch en bestaan alleen uit natuurlijk bestandsdelen. Hierdoor zijn de schoonmaakproducten veilig voor de mens, dier en milieu. Daarnaast zijn de BIOnyx zeer effectief en zuinig in gebruik. Wij hebben diverse onderhoudsproducten van BIOnyx in ons assortiment, zowel voor onderhoud van tegels als andere schoonmaakproducten. Wij hebben de biologische allesreiniger van BIOnyx in assortiment voor het normale onderhoud van tegels. Daarnaast hebben we BIOnyx sanitairreiniger voor onderhoud van het sanitair in de badkamer. Mocht de afvoer verstopt raken, dan hebben we ook de BIOnyx keukenontstopper in ons assortiment. Met de BIOnyx onderhoudsproducten kunt u duurzaam schoonmaken.
Producten per pagina
Producten per pagina

Schoonmaakproducten Bestsellers