Home / Gerectificeerde of niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde of niet-gerectificeerde tegels

Beenhakker Tegels verkoop zowel gerectictifeerde als niet-gerectificeerde tegels. Gerectificeerd wordt ook wel gezaagd en niet-gerectificeerd wordt ook wel ongezaagd genoemd. Zowel gerectificeerde en niet-gerectificeerde tegels hebben voordelen en nadelen. Hieronder zullen we de verschillen tussen gerecifictificeerde en niet-gerectificeerde tegels bespreken.

Gerectificeerde (gezaagde) tegels

Gerectificeerde tegels worden voor of na het bakken gezaagd. Bij het zagen worden de normaal ronde kanten van een tegel recht gemaakt. Tegels zijn hierdoor perfect haaks en kunnen daardoor met kleinere voeg verwerkt worden. Gezaagde tegels geven ook een strakker eindresultaat. Wanneer u gezaagde tegels wilt gebruiken, dient de wand waarop de tegels goed vlak te zijn. Wanneer gerectificeerde tegels op een niet-vlakke  worden verwerkt, worden hoogte verschillen tussen de tegel snel zichtbaar. Wanneer u gerectificeerde tegels zelf gaat verwerken, is een tegel levelling systeem zeer aan te raden.

Imola Creative Concrete N 30x60 Tintrest

Monocaliber gerectificeerde tegels

Monocaliber gerectificeerde tegels zijn gerectificeerde tegels die constant hetzelfde caliber hebben. Caliber is de maat van de tegels. Normaal gesproken verschilt deze per keer dat de tegel geproduceerd wordt, maar bij monocaliber is de maat elke keer precies hetzelfde. Het voordeel van monocaliber is dat verschillende kleuren en maten van èèn serie in èèn ruimte gebruikt kunnen worden. Hierdoor kan bijvoorbeeld een donkere vloertegel in 60×60 op de vloer gebruikt worden, en een grijze 30×60 op de wand. Bij monocaliber kan de voeg van de vloer precies gelijk met de wand zijn.

Imola X-Rock G 60x60 Tintrestant

Niet-gerectificeerde (ongezaagde) tegels

Niet-gerectificeerde tegels zijn tegels die alleen gebakken worden, maar niet gezaagd. Hierdoor zijn de zijkanten niet recht, maar schuin. Ook loopt de tegel enigzins rond af aan de zijkanten. Hierdoor heeft een ongezaagde tegel een klassieke uitstraling in vergelijking met een gezaagde tegel. Voorkeur voor een ongezaagde of ongezaagde tegel is persoonlijk en kunt u het beste in onze showroom bekijken. Er zijn echter ook veel series die alleen ongezaagd of juist gezaagd zijn. Op een slechte achtergrond kan een ongezaagde tegel de voorkeur hebben. Bij ongezaagde tegels valt ongelijke tegels minder snel op, vanwege de bredere voegen. De bredere voegen bij ongezaagde tegels zijn juist een nadeel voor wie een voorkeur voor smalle voegen heeft.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.