Imola Azuma

De Imola Azuma is een vloertegelserie, ideaal voor gebruik in de woonkamer, badkamer, toilet en keuken. De betonlook vloertegel heeft een minimalistisch design, geïnspireerd door de Japanse interieurstijlen. De Azuma serie is een betonlook vloertegel, maar heeft ook een kleine invloed van een rustige natuursteentegel. De Imola Azuma vloertegels zijn rustig genuanceerd, waar zorgt voor een rustige uitstraling. Hierdoor past de Azuma vloertegel goed in elke interieurdesign, maar misschien wel het beste bij een minimalistisch interieur. Maar door de minimale nuances en rust past de Azuma ook juist in een drukker interieur. De Azuma vloertegels zijn van door-en-door gres procellanato kwaliteit, waardoor de tegelserie geschikt is voor vele ruimtes, ook veelbelopen. De betonlookserie is daardoor zeer geschikt voor woonkamer, maar ook voor de badkamer, toilet, keuken en gang. De vloertegels zijn monocaliber gerectificeerd, waardoor de vloertegels met smalle voegen te leggen zijn. Daarnaast kunnen diverse maten en kleuren met doorlopende voegen op wand en vloer gecombineerd worden.

Imola Azuma AG 60x120

Gerectificeerd

De Azuma vloertegels zijn gerectificeerd en zijn daardoor met smalle voeg te leggen.

Monocaliber

De Azuma is monocaliber, waardoor verschillende kleuren en maten te combineren zijn.

Gres Porcellanato

De Azuma is van door-en-door gres porcellanato en is geschikt voor alle ruimtes.

Anti-Slip R10

De Azuma is anti-slip klasse R10, redelijk stroef en ook geschikt voor de badkamer.

Variatie V2

De Azuma is V2 gevarieerd en tegels onderling hebben lichte nuance verschillen.

Imola Azuma N

De Imola Azuma N is een donker antraciete variant van de Azuma vloertegelserie. De kleur N is de donkerste kleur van de Azuma serie en is met name geschikt voor lichte interieurs. De donker antraciete kleur kan bij de aanwezigheid van veel natuurlijk licht in een woonkamer toegepast worden. De overige kleuren in het interieur dienen dan wel in een lichte kleur te zijn om niet te donker interieur te krijgen. In de badkamer en toilet kan de kleur N van de betonlooktegelserie prima gecombineerd worden met een lichte wandtegel. Wanneer de Azuma N op de vloer toegepast wordt, kan deze gecombineerd worden met de kleuren G, AG of CG op de wand. Maar een combinatie met een witte glanzende of matte wandtegel is ook een goede keuze. De N kleur is een perfecte kleur voor het creëren van een optimaal contrast tussen de vloeren en wanden in een badkamer of toilet. Het nadeel is van de Azuma N is dat je op donkere vloertegels altijd meer vuil en kalk ziet dan op lichtere vloertegels.

Imola Azuma DG

De Imola Azuma DG is de donker grijze variant in de Azuma serie. De donker grijze kleur van de Azuma DG heeft een blauwgrijze tint. Door de blauwgrijze tint heeft de Azuma DG een enigszins koele uitstraling. Hierdoor past de DG kleur goed in industriële interieurs met veel grijze tinten. In de woonkamer zorgt de DG kleur voor een neutrale kleur, waarbij de rest van het interieur meer invloed krijgt. Naast neutrale grijze kleuren kan de Azuma DG ook goed gecombineerd worden met warme aardetinten. Ook in de badkamer of toilet kan de Azuma DG goed gecombineerd worden met warme of lichte tinten, zoals de kleuren G, AG en CG van de Azuma serie zelf. De DG kleur is ook nog donker genoeg om met een witte glanzende of matte tegel te combineren om contrast in de badkamer te brengen. Voor badkamer met natuurlijk licht is het ook een optie om de DG kleur zowel op de vloer als wand te gebruiken. Hierdoor lopen de wanden en vloer mooi in elkaar over, al is de tint op de wand altijd iets anders dan op de vloer door de lichtinval.

Imola Azuma G

De Imola Azuma G is de midden grijze kleur van de Azuma serie. De kleur grijs van de Azuma G is een warmgrijze tegel met een klein beetje groen gemengd. De grijze kleur is een kleur die tussen donker en licht grijs inzit. Door de middengrijze kleur van de Azuma G past deze in bijna elk interieur, licht of donker. De G kleur is daardoor geschikt voor bijna elke woonkamer, met zowel veel natuurlijk licht als weinig licht. Door de neutrale kleur van de G kleur past de tegel bij vele kleuren van de overige elementen in het interieur. Door de warme grijze kleur past de tegel vooral bij warme kleuren, zoals aardetinten. Door vele combinatiemogelijkheden is de G kleur van de Azuma een veelzijdige tegel. In de badkamer of toilet kan de G kleur gecombineerd worden met een lichte wandtegel, zoals de Azuma AG en CG. Door de warmgrijze kleur staat een houtlook badkamermeubel prima bij de vloertegel. Door de middengrijze kleur van de Azuma G geeft de gehele badkamer of toilet in één kleur ook een prachtig resultaat.

Imola Azuma AG

De Imola Azuma AG is de licht warmgrijze variant van de Azuma vloertegelserie. De AG kleur is de één na lichtste kleur van de betonlookserie. De AG versie van de Azuma is uitermate geschikt als vloertegel of wandtegel voor ruimtes met minder natuurlijk licht. In ruimtes met veel natuurlijk licht zal de kleur op felle zondagen flets worden. Maar bent u juist op zoek naar een wat lichtere vloertegel voor uw woonkamer met weinig natuurlijk licht, dan is de AG kleur een goede keuze. Zeker in woonkamers met één kant natuurlijk licht past deze kleur prima. Door warme kleur van de AG geeft de Azuma AG het interieur een warme sfeer. Toch kan de Imola Azuma AG prima combineren met andere kleuren door het grijs in de tegel. In de badkamer kan de Imola Azuma AG zowel op de vloer als op de wand gebruikt worden. Als wandtegels kan de Imola Azuma AG bij vloertegels van de kleuren G, DG en N. Als vloertegel kan de AG gecombineerd worden met een lichtere wandtegel, zoals de CG. Ook is de AG kleur geschikt als vloertegels met dezelfde kleur op de wand.

Imola Azuma CG

De Imola Azuma CG is de lichtste kleur van de Azuma betonlooktegel serie. De Azuma CG is een zeer lichte warmgrijze kleur, ideaal voor ruimtes met zeer weinig natuurlijk licht. In de woonkamer is de Imola Azuma CG een goede keuze wanneer er nauwelijks natuurlijk licht in de woonkamer aanwezig. Een voorbeeld is een appartement of huis met aan één kant ramen op een plek met weinig natuurlijk licht. In de badkamer is deze kleur met name geschikt om kleinere ruimtes groter te laten ogen. Dit effect zal met name bereikt worden wanneer de Azuma CG op de wand gebruikt wordt in combinatie met een donkere kleur. De CG kleur past goed bij vloertegels in de kleuren AG, G, DG en N. Voor een badkamer in één kleur kan de CG kleur van de betonlookserie ook een goede keuze zijn. Een nadeel van een lichte kleur op de vloer kan wel het onderhoud zijn, omdat vuil op lichtere tegels goed te zien is. Het oppervlakte van de Azuma serie is daarentegen met weinig relief, waardoor het onderhoud van de vloertegel gemakkelijk is.

De Imola Azuma CG is de kleur op de wand achter de bar

Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.