Home / Keramisch parket in visgraat

Keramisch parket in visgraat

Een populaire methode van het leggen van keramisch parket is in visgraat. Keramisch parket zijn keramische vloertegels die lijken op houtparket. Doordat de houtlook vloertegels op echt houtparket lijken, hebben deze tegels vaak een warme uitstraling. Maar omdat houtlooktegels van keramiek gemaakt zijn, hebben de tegels de voordelen van keramische tegels. Daardoor is keramisch parket zeer goed te onderhouden en zeer hygiënisch. Keramisch parket is de laatste jaren zeer populair geworden, zowel in de woonkamer als in de badkamer of toilet. De laatste paar jaar is ook keramisch parket in visgraat zeer populair geworden. Keramisch parket in visgraat zijn houtlook vloertegels die gelegd worden zoals de graten van een vis. Het keramisch parket wordt vanuit een denkbeeldige middenlijn, waarvan uit de tegels links en rechts in een hoek van 45 graden gelegd worden. De houtlook vloertegels liggen dan 90 graden tegen elkaar, met de korte kant van de ene kant tegen het begin van de lange kant van de andere kant. Op de afbeelding is het patroon duidelijk te zien.

Ermes Xyla Faggio 20x80 Tintrestant

Wat zijn de voor- en nadelen
van visgraat?

Het leggen van keramisch parket in visgraat heeft voordelen en nadelen. Het voordeel van het leggen van vloeren in visgraat is dat de ruimte een bijzondere, afwijkende uitstraling krijgt. Keramisch parket in visgraat oogt vrij luxe en doet herinneren aan oude statige panden met prachtige antieke parketvloeren. Een keramisch parketvloer past daarom ook goed bij een huis uit de jaren 30. Het klassieke karater van een keramische parketvloer in visgraat kan ook een nadeel zijn voor moderne huizen. Maar ook in moderne interieur is een houtlookvloer in visgraat goed mogelijk, zeker met een moderne gerectificeerde houttegel. Een visgraat houtlook tegelvloer kan wat drukker oog dan een houtlookvloer in wildverband, maar zeker in grote ruimtes is dit geen groot nadeel. Door het patroon van de visgraat tegelvloer kan er wel meer snijverlies optreden en kost het leggen van de vloer meer tijd. De keuze voor een keramische vloer in wildverband of visgraatpatroon is voornamelijk een kwestie van smaak.

Wat is de beste tegelmaat
voor visgraat?

De beste tegelmaat voor keramisch parket in visgraat patroon is afhankelijk van de ruimte. Omdat visgraat tegelvoeren een bepaald patroon volgen is het belangrijk dat er voldoende hele tegels in de ruimte passen. Mocht er te veel versneden moeten worden, dan is effect van de visgraat houtlookvloer verdwenen. Voor kleinere ruimtes, zoals gang en toilet, raden wij voor een visgraat houtlookvloer een maat van 10 of 15 bij 60 cm als maximale maat aan. Ook voor een visgraat tegelvloer in de badkamer raden wij deze maat aan. Eventueel kan een grotere badkamer ook een houtlook vloertegel van ongeveer 20 bij 80 cm gebruikt worden. Voor het gebruik van keramisch parket in visgraat in de woonkamer is de meest gebruikt maat rond de 20×80. Deze maat is niet te klein, zodat de visgraat tegelvloer niet te druk wordt. Maar de maat 20×80 is ook niet te groot, zodat het patroon niet goed tot zijn recht komt. Maar in de woonkamer worden bij een visgraatpatroon ook grotere of kleinere maten keramisch parket gebruikt.

Onze tegelseries geschikt voor keramisch parket in visgraat

Wij verkopen diverse series van houtlook vloertegels, die geschikt zijn voor het leggen in visgraat. Er zijn diverse eigenschappen die het keramisch parket geschikt maken voor het leggen in visgraat. De maat van de houtlooktegels dient niet al te groot te zijn, afhankelijk de ruimte waarin de vloertegels gebruikt worden. De tegelseries hieronder zijn allemaal tussen de 15 en 20 cm bij tussen de 60 en 80 cm. Naast de maat heeft ook elke serie houtlook vloertegels een eigen uitstraling. Wij hebben rustig genuanceerde keramisch parkettegels tot wat drukker genuanceerde tegels in ons assortiment. De ene serie houtlook vloertegels past elk een andere type interieur. Bekijk hieronder de keramisch parket tegelseries die geschikt zijn voor het leggen in visgraat.

De Imola Urbiko is een serie die zowel betonlook als houtlook vloertegels bevat. De houtlook vloertegels van de Urbiko zijn in de maat 15×60, een veelzijdige maat voor keramisch parket in visgraat. De maat 15×60 is geschikt voor de badkamer, met name de wat ruimere badkamers. De maat kan voor sommige badkamers te groot zijn indien er weinig grote open vlakken zijn. In dat geval is het patroon niet goed zichtbaar en kan er voor een kleinere maat gekozen worden. Daarnaast kan de Imola Urbiko houtlook vloertegels ook prima in de woonkamer gebruikt worden. Met name een wat kleinere woonkamer in jaren 30 woningen. Maar ook in grotere woonkamers kan de tegel mooi effect geven. De Imola Urbiko is beschikbaar in vier kleuren, waarvan twee bruine en twee grijze kleuren. Het Urbiko keramisch parket heeft prachtige details, zoals nerven en knoesten. Daarnaast heeft de houtlook vloertegel een licht relief en is dus ideaal voor de badkamer.

Imola Urbiko G 15x60

De Unicom Kauri 13,8×80 is een keramisch parkettegel, geschikt voor zowel de badkamer, keuken als woonkamer. De Unicom Kauri houtlook vloertegels zijn wat meer genuanceerde vloertegels, waardoor het eindresultaat zeer realistisch wordt. Doordat de Unicom Kauri serie wat meer genuanceerd is kan het keramisch parket wel wat drukker ogen. De maat van de Unicom Kauri houtlooktegels, 13,8×80 is wel een veelzijdige maat om te gebruiken wanneer de tegels in visgraat legt. De maat is langwerpig, maar toch groot genoeg om ook in wat grotere ruimte te passen. De Unicom Kauri is daardoor ook geschikt om in wat grotere woonkamers neergelegd te worden. Maar ook zeker in een jaren 30 woning, past deze serie perfect. De realistische antieke uitstraling, met mooie details, past prachtig in een jaren 30 woning. Maar ook in grotere badkamers kan deze houtlooktegel nog gelegd worden, als zal het snijverlies dan wat hoger dan bij een kleinere maat. De Unicom Kauri houtlooktegels zijn beschikbaar in vijf kleuren, drie bruine houttinten, een witte kleur en een donker grijze kleur.

De Ermis Ceramiche Xyla 20×80 is een ideale houtlook vloertegel voor het leggen in een visgraatpatroon, vooral in de woonkamer. De maat van de Ermis Xyla houtlooktegels is ook geschikt voor grotere ruimtes, zoals woonkamer en grotere badkamer. De Xyla keramisch parket is een redelijk rustig genuanceerd, maar de nuances van de tegels onderling verschillen wel veel. Door de vele verschillende nuances binnen de houtlookserie wordt het eindresultaat zeer realistisch. De Xyla heeft prachtige details, met realische kinoesten en nerven. Door de rustige uistraling van het keramisch parket, oogt de Xyla houtlookserie tijdloos. De Xyla houtlook vloertegels zijn beschikbaar in vier kleuren. De Noce kleur is donker bruin, de Faggio kleur is licht bruin, de Acero kleur is zeer licht grijs en de Grigio is grijs. De Ermes Xyla is gerectificeerd, waardoor deze met smalle voegen te leggen is. Hierdoor oogt het keramisch parket in visgraat niet klassiek, maar tijdloos. Door de tijdloze uistraling past de houtlook vloertegel in elk interieur, van klassiek tot modern.

Ermes Xyla Faggio 20x80 Tintrestant

Kronos Les Bois

De Kronos Ceramiche Les Bois is een serie met vloertegels lijkend op houtparket.  De Les Bois houtlooktegels hebben prachtige details, zoals knoesten en nerven. Door de prachtige details hebben de houtlooktegels een uiterlijk als houtparket. Doordat de Les Bois vloertegels echter keramisch zijn, hebben de houtlooktegels weinig onderhoud nodig en zijn deze makkelijk. Doordat keramisch parket weinig onderhoud nodig heeft, zijn de tegels duurzaam. Daarnaast zijn keramische tegels vocht- en vuilbestendig. De Les Bois serie is beschikbaar in vijf kleuren, van licht tot donker. Les Bois keramisch parket is beschikbaar in diverse maten, van klein tot grote maten. De kleur van de Slavonia is licht beige, de Bocote is grijsbruin, de Cobolo is zwartbruin, de Mogano is donker grijsbruin en de Sarawa is licht grijs. De Kronos Les Bois heeft met de maten 10×60, 20×40 en 20×60 meerdere opties voor een smalle langwerpige houttegel. Smal en klein keramisch parket wordt veel gebruikt voor een visgraatvloer. Door de kleine maat kan de visgraat in vele ruimtes toegepast worden, zoals de woonkamer, badkamer, toilet, hal, gang en keuken. De Kronos Les Bois is van door-en-door kwaliteit en kan daardoor in vele ruimtes toegepast worden. De Les Bois vloertegels zijn gerectificeerd en kunnen daardoor met smalle voeg gelegd worden.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.