Home / Keramische tegels op vloerverwarming

Keramische tegels op vloerverwarming

Een ideale manier om een woning duurzaam te verwarmen is door keramische tegels op vloerverwarming toe te passen. Vloerverwarming wordt tegenwoordig veel in nieuwbouwwoningen standaard aangelegd, maar ook bij renovatie wordt vloerverwarming vaak toegepast. Vloerverwarming is een goede en duurzame manier om te verwarmen doordat de warmte door de hele vloer wordt verspreid en langzaam stijgt. Hierdoor vult de warmte de ruimte direct en is de warmte direct voelbaar. Bij toepassen van radiatoren stijgt de warmte vooral naar het plafond en pas later wordt de gehele ruimte gevuld door de warmte. Door de warmte direct voelbaar is en de hele ruimte snel vult, kan de CV-ketel op lage temperatuur verwarmen. De maximale verwarmingstemperatuur voor een vloerverwarming is meestal rond de 45 graden. De CV-ketel kan dan met minder verbruik stoken, waardoor het gasverbruik daalt. Doordat met keramische tegels op vloerverwarming met een stuk lagere aanvoertemperatuur gestookt kan worden, is ook een warmtepomp een goede optie met vloerverwarming. Met vloerverwarming kan dus ook overgestapt worden naar verwarming zonder gasverbruik.

Imola Azuma AG 60x120

Waarom keramische tegels op vloerverwarming?

Imola Creative Concrete DG 60x60 Tintres

Keramische tegels zijn een ideale vloerbedekking voor op vloerverwarming door goede warmtegeleiding. In tegenstelling tot bijvoorbeeld houten parket geven keramische tegels de warmte goed door. De geleidingscoëfficiënt van (hardgebakken) keramische tegels is meer dan 1 W/mk, wat betekent dat vloertegels goed geleiden. De warmte van de vloerverwarming wordt daardoor snel en direct doorgegeven aan de ruimte. Daarnaast is het extra voordeel van de goede geleiding van keramische tegels dat de warmte door de hele vloer verspreid wordt. U voelt de warmte dus niet alleen aan uw voeten waar de vloerverwarmingsleidingen zich bevinden, maar de hele vloer voelt warm aan. Daarnaast houden keramische tegels de warmte ook een tijdje vast, waardoor de vloer geleidelijk warm wordt en blijft, niet alleen wanneer de CV-ketel of warmtepomp aanstaat. Hierdoor hebben keramische tegels op vloerverwarming een constant behaaglijk gevoel.

Waarom is het verwarmen met keramische tegels op vloerverwarming zo duurzaam?

Door de goede warmtegeleiding zijn keramische vloertegels op vloerverwarming naast behaaglijk ook duurzaam. Doordat de vloertegels ook nog eens de warmte vasthouden, kan de CV-ketel met lage temperatuur stoken. Om zo duurzaam mogelijk te stoken dient u wel rekening te houden met de eigenschappen van keramische tegels wanneer u de temperatuur van de thermostaat instelt. Wanneer u keramische tegels op vloerverwarming toepast, dient u de temperatuur met weinig verloop in te stellen. Het verwarmen met vloerverwarming en keramische tegels is het meest efficiënt wanneer de minimum en maximum temperatuur niet te ver uit elkaar ingesteld zijn. Het maximale temperatuurverschil is ongeveer 2 graden, afhankelijk van het toegepaste afstand van de vloerverwarmingsleidingen. Wanneer u een groter temperatuurverschil instelt, zult u meer energie gaan verstoken. Een bijkomend voordeel van deze efficiënte manier van stoken, is dat uw huis nooit meer onbehaaglijk is. De minimale temperatuur bedraagt dan namelijk ongeveer 18 graden. Zo is het verwarmen met vloerverwarming in combinatie met keramische tegels niet alleen duurzaam maar ook een comfortabele manier van uw huis verwarmen.

Keramisch parket op vloerverwarming

Wilt u graag de warme uitstraling van hout wilt, maar toch de voordelen van keramische tegels op vloerverwarming? Dan is keramisch parket een goede keuze. Keramisch parket zijn keramische vloertegels die op houtparket lijken en worden ook houtlook vloertegels genoemd. Met keramisch parket heeft u de warme uitstraling van hout, maar de voordelen van keramische tegels. Hout is een isolerend materiaal met een slechte geleiding en geeft dus de warmte van de vloerverwarming niet direct en efficiënt door. Met houtparket stookt dus inefficiënt en het gasverbruik zal dus hoger zijn dan met keramische tegels. Met keramisch parket heeft u de warme uitstraling van houtparket, maar kunt u wel efficiënt en behaaglijk verwarmen. Daarnaast heeft u ook nog de overige voordelen van keramische tegels, zoals minimale onderhoud en makkelijk schoon te houden. Net als echt houtparket is het keramisch parket ook verkrijgbaar in diverse maten en uitstraling. Houtlooktegels zijn er rustig genuanceerd, maar ook zeer rustiek ogende soorten. Het keramisch parket is verkrijgbaar in kleine maten, zoals 10 en 15 bij 60 cm, tot wel lengtes van 180 cm en langer. Wilt u de warme uitstraling van houtparket, maar de voordelen van keramische tegels, kies dan voor keramisch parket op vloerverwarming.

Betonlook vloertegels op vloerverwarming

Een zeer populaire tegeluitstraling is op dit moment betonlooktegel, welke ook zeer geschikt zijn voor vloerverwarming. Betonlook vloertegels zijn er vele uitstraling en maten, waardoor u met betonlooktegels vele mogelijkheden heeft voor uw interieur. Heeft u vloerverwarming en wilt u een vloertegel met een rustige uitstraling, dan is een rustig genuanceerde vloertegel zeer geschikt voor u. Wilt u echter een meer genuanceerde vloertegel, dan is er ook genoeg keuze voor meer genuanceerde betonlook vloertegels. Het voordeel van betonlook vloertegels op vloerverwarming ten opzichte van een betonlook gietvloer, is dat een keramische tegel de warmte vasthoudt en geleid. Hierdoor wordt de warmte beter verspreid en geeft de vloer een behaaglijk warm gevoel. Daarnaast heeft een betonlook vloertegel weinig onderhoud nodig en maakt deze gemakkelijk schoon. De betonlook vloertegels zijn verkrijgbaar in diverse maten, vanaf 45×45 tot wel 120×120. De meest populaire maat voor de badkamer en kleine woonkamers is 60×60. Voor grotere woonkamer bij nieuwere huizen is vaak 90×90 de meest populaire keuze. Betonlooktegels zijn er ook in vele kleur, van warme kleuren tot grijze kleuren, van donker tot licht. Als u de voordelen van keramische tegels op vloerverwarming en u de uitstraling van beton in uw interieur wilt, dan zijn betonlook vloertegels een goede keuze.

Natuursteenlook vloertegels op vloerverwarming

Natuursteenlook vloertegels zijn tegels die lijken op natuursteen, maar gemaakt zijn van keramiek. Hierdoor hebben de natuursteenlooktegels de uitstraling van natuursteen, maar de voordelen van keramische tegels. Hierdoor zijn de natuursteen makkelijk te onderhouden en goed schoon te houden. Daarnaast zijn keramische natuursteenlook vloertegels goed bestand tegen vuil en vocht. Natuursteenlook vloertegels zijn ook goed te leggen op vloerverwarming, net als andere keramische tegels. Ook zijn keramische natuursteenlooktegels vaak wat minder dik dan echt natuursteen waardoor de warmte van de vloerverwarming efficiënter door de tegels naar de ruimte wordt geleid. Net als echt natuursteen zijn de natuursteenlook vloertegels er ook in diverse uitstralingen en maten. De meest populaire uitstralingen van natuursteenlook vloertegels zijn hardsteenlook, marmerlook en leisteenlook vloertegels. De natuursteenlook vloertegels zijn in diverse maten verkrijgbaar, zoals 45×45, 30×60, 60×60, 45×90, 90×90 en 120×120. Er zijn ook maten die gecombineerd kunnen worden, zodat er vloeren met een legpatroon gemaakt kunnen worden. Met natuursteenlook vloertegels kunt u comfortabel en duurzaam verwarmen met vloerverwarming met de uitstraling van natuursteen en zijn de vloertegels goed te onderhouden.

Patroontegels zijn een populaire tegeluitstraling voor de gang, keuken, toilet en badkamer. In deze ruimtes wordt ook steeds meer vloerverwarming toegepast, zeker in nieuwbouw woningen. Gelukkig zijn ook patroontegels zeer geschikt voor gebruik op vloerverwarming. Keramische patroontegels zijn gewoon normale keramische vloertegels en zijn daardoor ook geschikt voor comfortabel en duurzaam verwarmen met vloerverwarming. In tegenstelling van de echte cementtegels, ook wel Portugese of Marokkaanse tegels genoemd, zijn patroontegels bestand tegen vuil en vocht. Daardoor zijn de keramische tegels ook nog eens goed te onderhouden en schoon te houden. Daardoor zijn de keramische patroontegels ook zeer geschikt voor de badkamer en toilet. Indien u vloerverwarming in de badkamer heeft, dan zijn patroontegels een goede keuze wanneer u cementegellook vloertegels in uw badkamer wilt. Patroontegels of cementtegellook tegels zijn ideaal wanneer u een decoratieve invulling aan uw vloer in de badkamer of toilet wilt geven. Patroontegels zijn er in alle soorten en maten, maar wij verkopen de meeste patroontegels in een maat van ongeveer 20 bij 20 cm. Wij hebben patroontegels in diverse kleuren en uitstralingen. Er zijn meerkleurige patroontegels met vrolijke kleuren, maar ook patroontegels met alleen zwart, wit of grijs. Er is dus genoeg keuze om ook met patroontegels, keramische vloertegels op vloerverwarming te leggen.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.

Let op: Vanaf 29 april hebben wij nieuw openingstijden: 

Dinsdag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur. Zaterdag van 10 uur tot 16 uur.