Home / Tegel Levelling System Stappenplan

Tegel Levelling System Stappenplan

Om uw tegels compleet vlak te plaatsen, kunt u een levelling systeem (Nivelleersysteem) gebruiken. Hiermee voorkomt u dat uw tegels ongelijk komen te liggen. Het leveling systeem is ook zeer geschikt voor gerectificeerde tegels, zowel aan de wand als op de vloer. Een starterskit bevat een complete set voor het verwerken van klein- en grootformaat tegels; 100 spieën, 100 clips en 1 tang. De spieën en de tang zijn meerdere keren te gebruiken. De clips worden tussen de tegels geplaatst voor perfecte voegen van 1/2/3 mm breed. Met behulp van de tang worden de clips met spieën goed vastgezet en wordt het eindresultaat mooi vlak.


  1. Smeer een deel van de ondergrond met lijm in. Plaats de eerste tegel in de lijm. Plaats vervolgens twee clips per zijde. Let op dat er geen lijm op de tegel en tussen de clips terechtkomt.
  2. Plaats de volgende tegel tegen de clips aan. Plaats vervolgens weer twee clips aan elke kant van de tegels. Ga door tot uw 2 rijen tegels neergelegd heeft maar nog wel bij alle clips kunt.
  3. Plaats vervolgens spieën in de clips die tussen twee tegels geplaatst zijn. Schuif de spieën zo ver mogelijk in de clips. Zorg dat u spieën in alle clips doet.
  4. Plaats nu de tang om de clip en spie. Zorg dat tang achter de clip en tegen de spie aanzit, zoals op de afbeelding. Druk nu op de tang zodat de spie in de clip wordt gedrukt. Ga door totdat de spie niet meer verder gaat.
  5. Hierna legt u weer 1 of 2 rijen tegels. Zorg dat u elke keer de spieën weer goed aandrukt voordat u weer de volgende rij gaat leggen.Ga hiermee door tot u alle tegels gelegd heeft.
  6. Laat vervolgens de lijm drogen. Kijk voor de droogtijd in de handleiding van de lijm.
  7. Verwijder de clips door haaks tegen de clips aan de schoppen. (zie afbeelding) Op de wand kunt u een rubberen hamer gebruiken.

    Klik hier om het tegel levelling system te bestellen.


Scroll naar top