Home / Tegel Levelling System Stappenplan

Tegel Levelling System Stappenplan

Om uw tegels compleet vlak te plaatsen, kunt u een tegel levelling systeem (Nivelleersysteem) gebruiken. Hiermee voorkomt u dat uw tegels ongelijk komen te liggen. Het levelling systeem is zeer geschikt voor gerectificeerde tegels, zowel aan de wand als op de vloer. Een tegel levelling system is ideaal wanneer u snel en makkelijk wilt tegelen, maar ook een perfect eindresultaat wilt hebben. Een starterskit bevat een complete set voor het verwerken van klein- en grootformaat tegels; 100 spieën, 100 clips en 1 tang. De spieën en de tang zijn meerdere keren te gebruiken. De clips worden tussen de tegels geplaatst voor perfecte voegen van 1/2/3 mm breed. Met behulp van de tang worden de clips met spieën goed vastgezet en wordt het eindresultaat mooi vlak.

  1. Smeer een deel van de ondergrond met lijm in. Plaats de eerste tegel in de lijm. Het is aan te raden ook de tegels met lijm in te smeren. Plaats vervolgens twee clips per zijde. Let op dat er geen lijm op de tegel en tussen de clips terechtkomt.
  2. Plaats de volgende tegel tegen de clips aan. Plaats vervolgens weer twee clips aan elke kant van de tegels. Ga door tot uw 2 rijen tegels neergelegd heeft maar nog wel bij alle clips kunt.
  3. Plaats vervolgens spieën in de clips die tussen twee tegels geplaatst zijn. Schuif de spieën zo ver mogelijk in de clips. Zorg dat u spieën in alle clips doet.
  4. Plaats nu de tang om de clip en spie. Zorg dat tang achter de clip en tegen de spie aanzit, zoals op de afbeelding. Druk nu op de tang zodat de spie in de clip wordt gedrukt. Ga door totdat de spie niet meer verder gaat.
  5. Hierna legt u weer 1 of 2 rijen tegels. Zorg dat u elke keer de spieën weer goed aandrukt voordat u weer de volgende rij gaat leggen. Ga hiermee door tot u alle tegels gelegd heeft.
  6. Laat vervolgens de lijm drogen. Kijk voor de droogtijd in de handleiding van de lijm.
  7. Verwijder de clips door haaks tegen de clips aan de schoppen. (zie afbeelding) Op de wand kunt u een rubberen hamer gebruiken.

Welke producten heb ik nodig voor een tegel levelling sytem?

Om tegels vlak te plaatsen kunt u een tegel levelling system gebruiken. Dat is een systeem met een tang, clips en keggen om tegels te nivelleren. Maar welke producten heeft u nodig wanneer u met dit systeem gaat werken? U heeft altijd een starterskit nodig. Deze starterskit bevat de tang, clips en keggen. Zo heeft u direct alle onderdelen van het systeem om vlak te plaatsen in huis. Er zijn drie verschillende starterskitten met verschillende hoeveelheden clips en keggen. Elke starterskit heeft altijd een tang. Voor een kleine klus kunt u de kleinste starterskit kiezen, de starterskit met 100 clips en 100 keggen. Deze starterskit is geschikt voor klussen tot 10 m2 tegels van 60×60. Heeft u hier niet voldoende aan? Dan is het voordeliger om te kiezen voor de starterskit met 400 clips en 200 keggen. Deze starterskit is geschikt voor klussen tot 40 m2 tegels van 60×60.

Kan ik extra clips voor het tegel levelling system bestellen?

Wanneer u clips te kort heeft, kunt u extra clips voor het tegel levelling system bestellen. Heeft u al een tang en genoeg keggen, dan is het bestellen van losse clips voldoende. Wij verkopen clips in verschillende hoeveelheden. Met een zakje van 100 clips kunt u ongeveer 10 m2 tegels van 60×60 leggen. Heeft u meer clips nodig? Dan hebben wij ook een verpakking van 300 clips, genoeg voor ongeveer 30 m2 tegels van 60×60. Voor grotere klussen of kleinere tegels kunt u 500 clips bestellen. Dit is genoeg voor ongeveer 50 m2 tegels van 60×60 of 25 m2 tegels van 30×60. 

Kan ik extra keggen voor het tegel levelling system bestellen?

Wij verkopen ook losse verpakkingen van keggen voor het tegel levelling system. De keggen kunt u hergebruiken, maar voor grotere klussen is het makkelijk om genoeg keggen in huis te hebben, zodat u veel tegels tegelijk kunt tegelen. Ook kunnen de keggen na veel gebruik toe zijn aan vervanging. De keggen verkopen wij ook in diverse hoeveelheden, 100 tot 1000 keggen per verpakking. De verpakking van 100 keggen is genoeg voor ongeveer 10 m2 tegels van 60×60 of 5 m2 tegels van 30×60. De verpakking van 300 keggen is genoeg voor ongeveer 30 m2 tegels van 60×60 of 12 m2 tegels van 30×60. De verpakking van 500 keggen is ongeveer genoeg voor 50 m2 tegels van 60×60 en 25 m2 tegels van 30×60. 

Winkelwagen
Scroll naar boven