Home / Tegellijmen

Tegellijmen

Uiteindelijk zie je er niks meer van, maar tegellijm is natuurlijk onmisbaar bij het plaatsen van tegels. De kwaliteit van de tegellijm is zeer belangrijk en daarom verkopen wij alleen maar tegellijm van de beste kwaliteit. We werken met enkele topfabrikanten op het gebied van tegellijm samen zodat wij u de beste kwaliteit kunnen verkopen. Als eerste is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende lijmsoorten. Er is een kant-en-klare tegellijm, pastalijm en er is tegellijm die met water moet aanmaken, poederlijm.

Pastalijm

Er bestaat kant-en-klare tegellijm, pastalijm, die je zo kan gebruiken om tegels te lijmen. Het voordeel is dat je de lijm niet hoeft aan te maken met water en direct kunt gebruiken. Je kan ook even stoppen met tegelen zonder dat je de lijm hoeft weg te gooien. Er zijn ook nadelen, de lijm is minder sterk dan poederlijm en kan daardoor alleen op de wand gebruikt worden. Ook is de prijs van pastategellijm duurder dan de poedertegellijm. Toch kiezen veel mensen op pastalijm op de wand te gebruiken door de eenvoud van het product. Wij verkopen ook pastalijm, van de Nederlandse fabrikant Foby, de Foby copyflex 16kg. Wij verkopen ook pastalijm in klein verpakkingen, namelijk de Eurocol Majolicol 1,5 kg en Eurocol Majolicol 4kg.

Poederlijm

Naast de pastalijm is er ook poederlijm, tegellijm in poedervorm welke aangemaakt met water dient te worden. Het voordeel van de poedertegellijm is de sterkte waardoor deze lijm ook op de vloer gebruikt kan worden. Verder is een poederlijm aan te raden in natte gedeeltes van de badkamer, ook op de wand. Verder is een poederlijm goedkoper dan een pastalijm. Een nadeel is dat het aangemaakt dient te worden, wat een extra handeling met zich mee brengt. Het geeft meer ook meer stof. Wanneer je even wilt stoppen, dan kan je de rest van de lijm niet meer gebruiken. Voor de vloer is de poederlijm altijd de juiste keuze, maar ook op de wand wordt veel poederlijm gebruikt. Wij hebben een poedertegellijm in ons assortiment, geschikt voor vele toepassingen (zoals tegel-over-tegel, op gipswanden, cementdekvloeren,etz) , zelfs voor houten ondergronden en toepassingen buiten, de Kerakoll Biogel No Limits 25kg aan. Dit is onze beste poederlijm en raden we eigenlijk altijd aan. Allebei de poederlijmen zijn eco-vriendelijk. Deze poederlijm hebben we ook in 5kg, namelijk de Kerakoll H40 No Limits 5kg. Wilt u weten welke lijm voor uw project het beste is, neem dan contact met ons op. 

Scroll naar top

Let op: Vanwege de corona maatregelen is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken, anders kunnen wij geen voldoende afstand tussen de klanten garanderen. Maak een afspraak via de onderstaande link:

Online bestellingen via PostNl hebben nog geen vertraging. Online bestellingen via pallet transport kunnen vertraging oplopen. Afhalen is op dit moment nog mogelijk, maar we vragen u de producten zo veel mogelijk vooraf online te bestellen.