Home / Veel gestelde vragen over het voegen van tegels

Veel gestelde vragen over het voegen van tegels

Hier vindt u veel gestelde vragen en tips over het voegen van tegels. Om een goede en duurzame voeg te verkrijgen, dient het voegen van tegels goed te gebeuren.

Welke voegbreedte dient er aangehouden te worden bij het tegelen?

Er zijn verschillende factoren die bepalen welke breedte van de voeg bij het tegelen het beste is. Op dit moment is de trend dat voegen steeds smaller worden. De vraag naar steeds smallere voegen groeit, vanwege twee redenen. Ten eerste, is er de vraag van de eindgebruikers om smalle voegen. Vele denken bij voegen aan de brede voegen van 20-30 jaar geleden, van wel 5 mm breed. En de voegen waren niet alleen breed, maar ook van mindere kwaliteit. Hierdoor werden voegen makkelijk vuil en snel oud. Hierdoor willen de gebruikers tegenwoordig een zo smalle voegen, of zelfs geen voeg. Ten tweede, zijn veel tegels tegenwoordig gerectificeerd. Dit betekent dat de zijkanten van de tegels recht afgezaagd zijn, waardoor smallere voegen mogelijk zijn. Maar is het dan ook mogelijk om zonder of zeer smalle voeg te tegelen? Nee, de voegen hebben nog steeds een belangrijke functie, naast het simpel vullen van de ruimte tussen de tegels. Flexibele voegen vangen ook spanningen op die opstaan door de ondergrond of temperatuurwisselingen. Bij een smalle of geen voeg kunnen de tegels beschadigen, of de voeg gaat makkelijk tussen de tegels uit. Daarom raden wij een minimale voeg van 2mm breedte aan bij gerectificeerde tegels. Bij tegels die niet gerectificeerd zijn, dient de voeg minimaal 2 mm te zijn op het smalste punt tussen de tegels. Omdat niet-gerectificeerde tegels schuin lopen, kan het best zijn dat de voeg aan de bovenkant daardoor 3 mm wordt. De makkelijkste manier om een voeg van 2 mm te krijgen is het gebruiken van een tegel levelling system van 2 mm of voegkruisjes van 2mm te gebruiken.

Scroll naar top

Let op: Vanwege de corona maatregelen is onze showroom alleen op afspraak te bezoeken, anders kunnen wij geen voldoende afstand tussen de klanten garanderen. Maak een afspraak via de onderstaande link:

Online bestellingen via PostNl hebben nog geen vertraging. Online bestellingen via pallet transport kunnen vertraging oplopen. Afhalen is op dit moment nog mogelijk, maar we vragen u de producten zo veel mogelijk vooraf online te bestellen.