Home / Veel gestelde vragen over het voegen van tegels

Veel gestelde vragen over het voegen van tegels

Hier vindt u veel gestelde vragen en tips over het voegen van tegels. Om een goede en duurzame voeg te verkrijgen, dient het voegen van tegels goed te gebeuren.

Welke voegbreedte dient er aangehouden te worden bij het tegelen?

Er zijn verschillende factoren die bepalen welke breedte van de tegelvoeg bij het tegelen het beste is. Op dit moment is de trend dat voegen steeds smaller worden. De vraag naar steeds smallere voegen groeit, vanwege twee redenen. Ten eerste, is er de vraag van de eindgebruikers om smalle voegen. Vele denken bij voegen aan de brede voegen van 20-30 jaar geleden, van wel 5 mm breed. En de voegen waren niet alleen breed, maar ook van mindere kwaliteit. Hierdoor werden voegen makkelijk vuil en snel oud. Hierdoor willen de gebruikers tegenwoordig een zo smalle voegen, of zelfs geen voeg. Ten tweede, zijn veel tegels tegenwoordig gerectificeerd. Dit betekent dat de zijkanten van de tegels recht afgezaagd zijn, waardoor smallere voegen mogelijk zijn. Maar is het dan ook mogelijk om zonder of zeer smalle voeg te tegelen? Nee, de voegen hebben nog steeds een belangrijke functie, naast het simpel vullen van de ruimte tussen de tegels. Flexibele voegen vangen ook spanningen op die opstaan door de ondergrond of temperatuurwisselingen. Bij een smalle of geen voeg kunnen de tegels beschadigen, of de voeg gaat makkelijk tussen de tegels uit. Daarom raden wij een minimale voeg van 2mm breedte aan bij gerectificeerde tegels. Bij tegels die niet gerectificeerd zijn, dient de voeg minimaal 2 mm te zijn op het smalste punt tussen de tegels. Omdat niet-gerectificeerde tegels schuin lopen, kan het best zijn dat de voeg aan de bovenkant daardoor 3 mm wordt. De makkelijkste manier om een voeg van 2 mm te krijgen is het gebruiken van een tegel levelling system van 2 mm of voegkruisjes van 2mm te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om een tegelvoeg te gebruiken die geschikt is voor smalle voegen. Onze tegelvoeg is geschikt voor 0-20 mm voegen en kan dus ook smalle voegen goed vullen. De Fugabella Color tegelvoeg is namelijk een fijnvoeg, met extra fijne korrel om goed voegen te kunnen vullen. Daarnaast heeft een fijnvoeg nog een ander voordeel. Door de gesloten structuur is de voeg beter te onderhouden en minder gevoelig voor vocht en vuil.

Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.