Home / Veel gestelde vragen over tegels

Veel gestelde vragen over tegels

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over tegels en het bestellen van tegels. Heeft u een vraag over tegels of het bestellen van tegels? Misschien staat uw vraag hieronder. Mocht uw vraag er niet tussenstaan, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Klik hier om de contactinformatie te bekijken.

Hoe lang van te voren moeten tegels besteld worden?

Het beste om de tegels zo lang mogelijk van te voren te bestellen in verband met levertijden. Koopt u echter uit voorraad, dan is enkele dagen van te voren genoeg. Wilt u een zo groot mogelijke keuze? Kom dan minimaal vier weken van te voren naar onze showroom, dan kunnen we de meeste producten nog op tijd bestellen. In uitzonderlijke gevallen, bij gebrek aan voorraad bij de fabriek, kunnen levertijden soms oplopen. Bestel daarom de tegels altijd ruim op tijd.

Kunnen tegels na bestelling opgeslagen worden totdat deze nodig zijn?

We slaan uw tegels, indien u deze niet direct nodig heeft, een jaar lang in ons magazijn op. We resereveren of bestellen de tegels voor u zodat u zeker weet dat u over de tegels kunt beschikken wanneer u de tegels wel nodig heeft. U hoeft niets aan te betalen en deze service is gratis. Wilt u de tegels langer dan een jaar bij ons reserveren, ook dat is geen probleem.

Hoe lang van te voren moeten de tegels bezorgd worden?

Laat de tegels niet op de dag zelf, maar laat de tegels 2-3 dagen van te voren leveren. In die tijd kunnen de tegels op temperatuur komen. Koude tegels hechten minder goed en daardoor is het belangrijk dat de tegels tijd genoeg hebben om op kamertemperatuur te komen. 

Hoe worden de tegels bezorgd?

Wij leveren tegels tot op de stoep, indien goed bereikbaar met een middelgrote vrachtwagen. Wij leveren tegels dus niet in huis. Afhankelijk van het aantal m2 tegels is het handig om met meerdere personen de tegels naar binnen te lopen. We proberen er op te letten dat bijna al onze tegels niet meer dan 25kg per doos wegen. Mocht dat wel zo zijn, dan wordt dat op de doos vermeld en is het verstandig de tegels met twee personen per doos naar binnen gebracht te worden.

Hoeveel kost het bezorgen van tegels?

Het bezorgen van tegels is vanaf €350 gratis voor heel Nederland. Mocht u onder dit bedrag aan tegels aan tegels bestellen, dan zijn de kosten €39,95 per bezorging. Klik hier voor meer informatie over de bezorgkosten.

Hoe lang is de levertijd van tegels?

Alle tegels die uit onze eigen voorraad komen, kunnen binnen 24-48 uur bezorgd worden. Een bestelling tegels zullen wij zo snel mogelijk afleveren of op een dag naar voorkeur. Mochten wij met eigen vrachtwagen bezorgen, dan kunnen wij een bezorgtijd met een speling van 2 uur vertellen. Mochten de tegels door een externe transporteur geleverd worden, dan krijgt u een smsje met een bezorgvak van 2 uur.

Hoeveel snijverlies moet er berekend worden?

Bij het plaatsen van tegels moet u (bijna) altijd de tegels snijden of zagen. Wij krijgen vaak de vraag hoeveel snijverlies daarvoor gerekend moet worden. Het is lastig om daar een precies antwoord op te geven. Het snijverlies verschilt behoorlijk van 5% tot wel meer dan 20%. Het snijverlies is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de maten van de ruimte, de maat van tegel en het patroon van leggen. Het meest gunstige snijverlies is bij het tegelen in wildverband of bij tegels die bijna zonder te snijden geplaatst kunnen worden. Het snijverlies is dan ongeveer rond de 5%. Maar gebruikelijker is om 10% snijverlies aan te houden. U kunt ook altijd de tegels uittekeken en daarna het aantal tegels te tellen. Let hierbij wel op de verdeling van de tegels. Het meest gebruikelijke is om vanuit het midden van de muur te tegelen. Komt u naar onze showroom, neem dan een tekening van de ruimte mee, dan kunnen wij u een advies geven over hoeveel m2 tegels u moet bestellen. Het precieze aantal tegels is nooit van te voren te bepalen en u zult dus vaak enkele tegels overhouden of te kort komen. Daarom is het mogelijk bij onze voorraadaanbiedingen tegels, tegels bij te halen of terug te brengen. Het is beste is om de tegels ruim te kopen en eventueel terug te brengen. U kunt alleen tegels terugbrengen bij voorraadaanbiedingen en niet bij besteltegels.

Welke merken tegels kunnen wij leveren?

Wij krijgen vaak de vraag of wij tegels van een bepaald merk verkopen. Wij leveren echter alleen tegels van onze eigen merken, waarvan wij de kwaliteit kunnen garanderen. Veel van onze merken verkopen wij al vele jaren en daardoor kunnen we de kwaliteit van de tegels garanderen. Door een beperkt aantal merken te verkopen kunnen wij een groot assortiment verschillende tegels aanbieden en vele laden bij dezelfde fabrieken zorgt voor korte levertijden. De merken die wij verkopen zijn Baldocer Ceramica en Saloni Ceramica uit Spanje en Unicom Starker, Imola Ceramica, La Faenza Ceramica, Xclusive Ceramica en Leonardo Ceramica uit Italie. Bij deze tegelfabrikanten importeren wij direct vanaf de fabriek.

Zijn tegels altijd de maat zoals in de naam vermeld?

Nee, tegels zijn bijna nooit de maat zoals in de naam vermeld. Heet een tegel bijvoorbeeld de Imola Creative Concrete N 60×60, is de maat dan precies 60×60. Nee, de maten van tegels zijn altijd bij benadering. Daarom kunt u bijvoorbeeld niet zomaar elke tegel van 60×60 combineren met een wandtegel van 30×60 om dat de lengte hetzelfde is. Staat er dat een tegel 60×60 is, dan kan dit varieren tussen de 59,5 cm en 60,5 cm. Per merk en serie verschilt de precieze maat. Tegels kunnen namelijk zelfs per productie van maat verschillen en daarom wordt er een maat bij benadering gegeven. Zelfs bij monocaliber gerectificeerde tegels (die altijd dezelfde maat zijn) is de maat bij benadering.

Met welke tegels lopen de voegen van de vloer op de wand door?

Wilt u dat de voegen van de vloer op de wand doorlopen, dan kan dat niet met elke vloertegel en wandtegel. Tegels verschillen per keer dat ze gemaakt worden van maat, het caliber genaamd. Gerectificeerde tegels kunnen zelfs van maat verschillen, indien het geen monocaliber tegels zijn. Wat zijn monocaliber tegels dan? Dat zijn tegels die altijd dezelfde maat (caliber) hebben en daardoor wel met doorlopende voeg op wand en vloer gebruikt kunnen worden. Monocaliber tegels zijn altijd gerectificeerde tegels. Lees hier meer over monocaliber gerectificeerde tegels.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.