Home / Wandtegels en vloertegels nieuwbouw

Wandtegels en vloertegels nieuwbouw

Een nieuwbouwhuis kopen brengt veel beslissingen met zich mee, waaronder de keuze voor de materialen op vloer en wand. Er zijn tegenwoordig vele soorten materialen die mogelijk zijn op de wand en vloer. Omdat wij vinden dat keramische tegels op de vloer en wand een prachtig product is, proberen wij u de voordelen van vloertegels en wandtegels in een nieuwbouwhuis uit te leggen. U begrijpt dat wij een tegelwinkel zijn, dus dat wij enigszins bevoordeeld zijn, maar wij hopen u toch op een objectieve manier de voordelen van tegels te laten zien. Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze informatie? Neem dan contact met ons op of kom gewoon langs in onze tegelshowroom aan de dokweg 36 in IJmuiden.

Wandtegels en vloertegels in de badkamer in nieuwbouw

Enkele jaren geleden was de keuze voor materialen in een badkamer simpel. Bijna iedereen gebruikte wandtegels en vloertegels in de badkamer. Tegenwoordig zijn er vele alternatieven op de markt. Veel mensen hebben nog het idee van tegels uit de jaren 80 en 90 met kleine tegels en brede voegen. Daarom kiezen veel mensen tegenwoordig voor een alternatief voor de badkamer. Tegels zijn echter niet meer zoals in jaren 80 en 90, tegenwoordig zijn de tegels groter en de voegen smaller. Daarom zijn tegels nog steeds een veel gebruikt materiaal in de badkamer, ook in de nieuwbouw. Keramische tegels hebben vele voordelen in de badkamer. Door het gesloten oppervlakte van keramische tegels, zijn deze zeer hygiënisch. Tegels zijn makkelijk en goed te onderhouden. Doordat de voegproducten beter zijn geworden, zijn ook de voegen beter te onderhouden. Onze voegproducten van Kerakoll zijn door de toevoeging van natuurlijke kalk zelfs bacterie- en schimmelwerend. Door tegels in de badkamer te gebruiken, krijgt u een makkelijk te onderhouden badkamer. 

Bekijk hier onze vloertegels voor in de badkamer

Bekijk hier onze wandtegels voor in de badkamer

Vloertegels in de woonkamer bij nieuwbouw

Vloertegels worden veel gebruikt in de woonkamer bij nieuwbouwwoningen. Er zijn tegenwoordig veel alternatieven op de markt. Keramische vloertegels zijn nog steeds een goede keuze als vloerbedekking in de woonkamer. Zeker in combinatie met vloerverwarming zijn de keramische vloertegels een zeer duurzame keuze. Vaak worden bij alternatieve vloerbedekkingen ook vermeld dat de producten in combinatie met vloerverwarming toegepast kunnen worden. Keramische tegels hebben echter eigenschappen waardoor de tegels zijn. De tegels houden de warmte van de vloerverwarming goed vast en in combinatie met een goede regeling, zorgt dit voor een efficiënte warmteoverdracht. De nachtverlaging bij vloerverwarming is maximaal 1 à 2 graden. Hierdoor is uw woning altijd comfortabel wanneer u de woning betreedt. Andere vloerbedekkingen hebben vaak een isolerende werking waardoor de warmte minder efficiënt overgedragen wordt aan de ruimte. Hierdoor stookt u minder efficiënt en gaan de stookkosten omhoog.

Niet alleen in combinatie met vloerverwarming zijn keramische tegels een goed keuze in nieuwbouwwoningen, maar ook zonder vloerverwarming zijn keramische tegels een goede keuze. Vloertegels zijn zeer hygiënisch doordat de tegels makkelijk schoon te houden zijn. Vloertegels hebben door de hoge verhitting bij de productie een gesloten oppervlakte, waardoor de tegels ongevoelig voor vocht en vuil zijn. Hierdoor kunnen de tegels gemakkelijk en goed schoongemaakt worden met normale schoonmaakmiddelen. Daarnaast hebben tegels geen extra onderhoud nodig, behalve schoonmaken. Tegels zijn ook een duurzame keuze doordat keramische vloertegels lange tijd meegaan. Een groot deel van de huidige vloertegels zijn van porcellanato kwaliteit en gaan lange tijd mee. Tegels kunnen wel 20-30 jaar meegaan en vaak zelfs langer, zeker bij gebruik van door-en-door porcellanato tegels. Tegels zijn natuurlijke producten, voornamelijk gemaakt van klei. De tegels worden gebakken bij hoge temperaturen, waarbij co2 vrijkomt. Door de lange levensduur van tegels is de uitstoot voor de totale levensduur gering. Daarnaast kunnen keramische tegels ook makkelijk gerecycled worden en kunnen deze als nieuwe grondstoffen voor andere producten gebruikt worden.

Keramische tegels zijn zeer veelzijdig doordat er vele diverse soorten uitstraling bestaan. Vloertegels worden bijvoorbeeld met een uitstraling zoals beton, hout of natuursteen gemaakt. Betonlook vloertegels zijn in nieuwbouw woningen een populaire uitstaling door de vele verschillende nuances. Er zijn betonlooktegels met rustige nuances en met vele nuances. Hierdoor kunt u de betonlooktegels op uw interieur afstemmen. Wanneer u graag de uitstaling van houten parket in uw nieuwbouwhuis wilt, maar u de voordelen van keramische tegels wilt, dan is keramisch parket een goed oplossing. Keramisch parket of houtlook vloertegels hebben een uitstraling als houten parket, maar kunnen net als keramisch tegels goed onderhouden worden. Daarnaast zijn de houtlooktegels ideaal voor op vloerverwarming. Natuursteenlook vloertegels hebben een uitstraling als natuursteen, maar zijn gemaakt van keramiek. Hierdoor hebben de natuursteenlook vloertegels de uitstraling van natuursteensteen, maar zijn ze net zo goed te onderhouden als keramische tegels. Natuursteenlook vloertegels in nieuwbouw woningen worden de laatste jaren steeds vaker toegepast door de toenemende populariteit van marmerlook tegels.

Vloertegels op de bovenverdiepingen bij nieuwbouw

Ook op steeds meer bovenverdiepingen van nieuwbouwwoningen wordt steeds vaker keramische tegels toegepast. Vaak worden er niet aan keramische tegels gedacht bij de keuze voor vloerbedekking op bovenverdiepingen. Maar omdat er steeds vaker ook op bovenverdiepingen vloerverwarming wordt toegepast, worden er steeds vaker keramische tegels gelegd op bovenverdiepingen. Maar ook bij geen vloerverwarming zijn keramische tegels een goede keuze. Zeker wanneer er voor duurzaamheid wordt gekozen bij de bouw van een nieuwbouw woning, dan is de keramische tegel een goede keuze. Keramische tegels zijn door de lange levensduur een duurzame keuze voor de komende 20-30 jaar. Daarnaast hoeft u de vloeren op de bovenverdiepingen ook voor de komende 20-30 jaar niet te vernieuwen. Een ander argument voor de keuze van keramische tegels op de bovenverdieping in nieuwbouw is dat keramische tegels gemakkelijk zijn te onderhouden. Door de eigenschappen van keramische vloertegels zijn de tegels zeer hygiënisch en daardoor een goede keuze voor de gezondheid.

Vloertegels en wandtegels in de keuken in de nieuwbouw

Ook in de nieuwbouw worden in de keuken vaak keramische vloertegels gebruikt. Keramische tegels zijn zeer gemakkelijk schoon te maken, waardoor deze in de keuken een populaire keuze. Wanneer u iets morst, kunt u dit eenvoudig opdweilen, zonder de kansen op vlekken in de tegels. Tegels worden namelijk bij zeer hoge temperaturen gebakken waardoor deze ongevoelig voor vocht en vuil zijn. Ook zijn vloertegels daardoor zeer sterk waardoor deze vaak geen schade hebben wanneer u glas of borden laat vallen. Wanneer u ook keramische tegels in uw woonkamer gebruikt, kunnen deze tegels doorlopen in de keuken. Hierdoor oogt de keuken en woonkamer als één ruimte wat een rustige uitstraling geeft.

Wandtegels worden in de keuken nog steeds veel toegepast in nieuwbouwwoningen. Ondanks de toenemende populariteit van alternatieven, blijven keramische tegels een goed keuze in de keuken. Keramische wandtegels zijn namelijk zeer makkelijk schoon te maken en blijven daardoor hygiënisch. Ook na vele jaren blijven de wandtegels nog goed te onderhouden. En er zijn vele verschillende soorten wandtegels, zoals moderne wandtegels, retro wandtegels, handvormlook wandtegels, betonlook wandtegels en natuursteenlook wandtegels.

Vloertegels en wandtegels in toilet in nieuwbouw

In een toilet worden vaak zowel op de vloer als op de wand keramische tegels gebruikt in een nieuwbouwwoning. Doordat keramische tegels zeer goed schoon te maken zijn, zijn tegels een hygiënische keuze in een toiletruimte. In een toilet wordt vaak de wand van de toiletombouw in dezelfde kleurstelling als de vloer uitgevoerd, wat zorgt voor ruimtelijk effect. Er worden ook steeds vaker vloertegels aan de wand gebruikt, maar er worden ook nog echte wandtegels op de wand verwerkt. Daarbij worden vaak witte wandtegels op de wand gebruikt, zowel in kleine maten als grote maten. In nieuwbouwhuizen worden ook vaak de vloertegels uit de woonkamer doorgelegd in een toilet, zodat de woning één geheel wordt.

Vloertegels en wandtegels in overige ruimtes in nieuwbouw

Keramische tegels worden ook vaak in nieuwbouw in een gang, hal of washok gebruik. In deze ruimtes worden vaak wat kleinere tegels gebruikt, al kan een grotere maat ook mooi ogen. De ideale maat voor een vloertegel in nieuwbouw, is afhankelijk van de afmetingen van de ruimte. Hier kunt u meer lezen over de beste maat voor uw ruimte. Vaak worden tegels ook doorgelegd in meerdere ruimtes. Zo wordt vaak de vloertegel van de woonkamer doorgelegd in de keuken, gang, hal en toilet. Mocht u de tegels niet doorleggen dan worden vaak patroontegels gebruikt in toilet, hal en gang door de kleinere maat van deze tegels.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.

Let op: Vanaf 29 april hebben wij nieuw openingstijden: 

Dinsdag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur. Zaterdag van 10 uur tot 16 uur.