Home / Wat zijn (bak) tinten bij keramische tegels?

Wat zijn (bak) tinten bij keramische tegels?

Tinten bij keramische tegels zijn belangrijk om op te letten bij het verwerken van tegels. Tinten worden ook wel baktinten, productie of batchnummer genoemd. Elke keer wanneer een keramische tegel wordt gebakken, kan de tint van een tegel net iets afwijken. Dit verschil in tint is meestal klein, maar kan ook groter zijn. Het verwerken van meerdere tinten of producties in één ruimte is meestal niet aan te raden. De tegels van een afwijkende tint kunnen dan gaan opvallen en het eindresultaat negatief beïnvloeden. Ook kan bij verschillende tinten de maat afwijkend zijn, wat het caliber genoemd wordt. Maar ook zelfs binnen één tint kan de maat afwijkend zijn, dus naast de tint moet ook het caliber hetzelfde zijn. Bij monocaliber tegels, tegels met altijd dezelfde afmetingen is alleen de tint belangrijk. Als u bij ons tegels koopt, zorgen wij altijd dat uw tegels van hetzelfde tint en caliber zijn. Zo weet u zeker dan u geen afwijkende tegels in uw ruimte krijgt. Daarom is het ook belangrijk om uw tegels ruim te bestellen, zodat u zeker weet dat genoeg tegels van hetzelfde tint en caliber nummer heeft.

Is de tint belangrijk als ik tegels wil nabestellen?

De tint en eventueel caliber zijn zeer belangrijk wanneer u tegels wilt nabestellen. Bij monocaliber tegels, tegels met altijd dezelfde maat, is alleen de tint belangrijk. Omdat wij een grote voorraad hebben, is de kans aanwezig dat wij dezelfde tint en caliber aan u kunnen naleveren. Maar mocht deze tint uitverkocht zijn, dan zoeken we naar de best mogelijke oplossing. Een tint nabestellen bij de fabriek is vaak geen optie, omdat er vaak al een nieuwe tint wordt geleverd door de fabriek. Vaak zoeken wij binnen de voorraad een goed alternatief. Bij monocaliber tegels is een nalevering in een andere tint vaak een goede oplossing. Het verschil in tint is vaak niet op te merken, zeker wanneer u de nieuwe tint op een ander vlak of in een ander licht gebruikt. Bij niet monocaliber tegels zoeken wij eerst naar tegels met hetzelfde caliber omdat de juiste maat belangrijker is. Met de smalle voegen in deze tijd is een afwijkende maat vaak geen oplossing. Mochten we een andere tint met hetzelfde caliber hebben gevonden, dan controleren we of de tint redelijk hetzelfde is. Mocht u problemen met tinten bij het nabestellen van tegels willen voorkomen, bestel de tegels dan in een ruime hoeveelheid. Bij een groot deel van assortiment, onze voorraadaanbiedingen kunnen de overgebleven pakken kosteloos retour brengen.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.

Let op: Vanaf 29 april hebben wij nieuw openingstijden: 

Dinsdag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur. Zaterdag van 10 uur tot 16 uur.