Badkamertegels

Badkamertegels zijn er tegenwoordig in alle maten, uitstralingen en kleuren. Wij verkopen al meer dan 40 jaar vloer en wandtegels voor de badkamer. Tot de jaren 1990/2000 waren er vloer en wandtegels die alleen als badkamertegels gebruikt konden worden. Tegenwoordig kunt u vele soorten en maten gebruiken voor uw badkamertegels. De kwaliteit van de tegels is tegenwoordig zo goed dat veel tegels in elke ruimte gebruikt kunnen worden. Er zijn echter wel eigenschappen van tegels waar u op moet letten voordat u uw badkamertegels kiest. Beenhakker Tegels helpt u graag bij het uitzoeken van uw badkamertegels. Op deze pagina zullen we alvast wat aandachtspunten uitlichten waar uit op moeten letten. Wilt u meer advies voor uw specifieke situatie, kom dan langs in onze showroom aan de Dokweg in IJmuiden (15 min rijden van Haarlem).

Bij wandtegels voor de badkamer moet u vooral op het onderhoud van de tegels letten. Er zijn namelijk tegenwoordig genoeg wandtegels die wel geschikt zijn voor de badkamer maar misschien niet de meest verstandige keuze voor badkamertegels zijn. Voor wandtegels betekent dit dat u niet te stroeve wandtegels moet kiezen. Tegenwoordig worden er veel vloertegels op de wand gebruikt, ook in de badkamer. Vloertegels op de wand in de badkamer kunnen een mooi effect geven, zeker als er wordt gecombineerd met een vloertegel uit dezelfde serie. Hierbij moet u echter wel opletten dat u niet te stroeve vloertegel kiest, vooral met het oog op het onderhouden van uw badkamer. Maar ook bij wandtegels moet u opletten op het onderhoud. Er wordt vaak een witte tegel op de muur in de badkamer gebruikt, zowel mat als glans. Ook bij witte wandtegels is er verschil in onderhoud tussen mat en glans. Bij mat ziet u minder het vuil en waterspetters op de tegels, maar deze tegels zijn iets lastiger te onderhouden. Op glanzende tegels ziet u eerder de vuil en waterspetters, maar deze tegels zijn makkelijker schoon te maken. Wilt u een uitgebreid advies over de wandtegels, vraag dan een van onze verkoopadviseurs om advies.

Klik hier om wandtegels te bekijken.

Bij vloertegels moet u ook goed op het oppervlakte letten. Bij vloertegels geldt juist dat u moet opletten dat de vloertegels voor de badkamer wel stroef genoeg zijn. Zeker wanneer u ook op de tegel gaat douchen, moet u goed op de stroefheid van de tegels letten. Maar ook als u een aparte douchebak heeft, moeten de tegels uit veiligheidsoogpunt niet te glad zijn. De vloertegels moeten echter ook niet te ruw zijn, want dan zijn de tegels moeilijker te onderhouden. Indien graag extra zekerheid wenst, kunt u voor ruwe of anti-slip tegels gaan. Deze zijn echter moeilijker te onderhouden. Naast het oppervlakte van de tegel dient u rekening te houden met het design van de tegel. Tegels met een effen design zijn moeilijker te onderhouden dan tegels met een genuanceerd design. Op een effen design ziet u eerder wanneer de tegels vuil of nat geweest zijn. Naast het onderhoud dient u ook rekening met de maat van de badkamertegels rekening te houden. Uw badkamer lijkt ruimer wanneer de tegels zo min mogelijk op maat gemaakt moeten worden. Er wordt vaak gezegd dat een grote tegel, uw badkamer groter doet laten lijken. Dit is inderdaad zo, maar dan moet de grote tegel wel mooi uitkomen. Moet er grote stukken van uw tegel gezaagd worden om het passend te krijgen, kunt u beter een kleinere tegel gebruiken. Wilt u advies, welke maat mooi in uw badkamer uitkomt, neem dan contact met een van onze verkoopadviseurs op. Indien mogelijk, neem de maten van uw badkamer mee naar onze showroom.

Klik hier om vloertegels te bekijken.