Home / Badkamertegels

Badkamertegels

Badkamertegels zijn er tegenwoordig in alle maten, uitstralingen en kleuren. Wij verkopen al meer dan 40 jaar vloer en wandtegels voor de badkamer. Tot de jaren 1990/2000 waren er vloer en wandtegels die alleen als badkamertegels gebruikt konden worden. Tegenwoordig kunt u vele soorten en maten gebruiken voor uw badkamertegels. De kwaliteit van de tegels is tegenwoordig zo goed dat veel tegels in elke ruimte gebruikt kunnen worden. Er zijn echter wel eigenschappen van tegels waar u op moet letten voordat u uw badkamertegels kiest. Beenhakker Tegels helpt u graag bij het uitzoeken van uw badkamertegels. Op deze pagina zullen we alvast wat aandachtspunten uitlichten waar uit op moeten letten. Wilt u meer advies voor uw specifieke situatie, kom dan langs in onze showroom aan de Dokweg in IJmuiden (15 min rijden van Haarlem).

Badkamer wandtegels

Bij wandtegels voor de badkamer moet u vooral op het onderhoud van de tegels letten. Er zijn namelijk tegenwoordig genoeg wandtegels die wel geschikt zijn voor de badkamer maar misschien niet de meest verstandige keuze voor badkamertegels zijn. Voor wandtegels betekent dit dat u niet te stroeve wandtegels moet kiezen. Tegenwoordig worden er veel vloertegels op de wand gebruikt, ook in de badkamer. Vloertegels op de wand in de badkamer kunnen een mooi effect geven, zeker als er wordt gecombineerd met een vloertegel uit dezelfde serie. Hierbij moet u echter wel opletten dat u niet te stroeve vloertegel kiest, vooral met het oog op het onderhouden van uw badkamer. 

Maar ook bij wandtegels moet u opletten op het onderhoud. Er wordt vaak een witte tegel op de muur in de badkamer gebruikt, zowel mat als glans. Ook bij witte wandtegels is er verschil in onderhoud tussen mat en glans. Bij mat ziet u minder het vuil en waterspetters op de tegels, maar deze tegels zijn iets lastiger te onderhouden. Op glanzende tegels ziet u eerder de vuil en waterspetters, maar deze tegels zijn makkelijker schoon te maken. Wilt u een uitgebreid advies over de wandtegels, vraag dan een van onze verkoopadviseurs om advies.

Badkamer vloertegels

Bij vloertegels moet u ook goed op het oppervlakte letten. Bij vloertegels geldt juist dat u moet opletten dat de vloertegels voor de badkamer wel stroef genoeg zijn. Zeker wanneer u ook op de tegel gaat douchen, moet u goed op de stroefheid van de tegels letten. Maar ook als u een aparte douchebak heeft, moeten de tegels uit veiligheidsoogpunt niet te glad zijn. De vloertegels moeten echter ook niet te ruw zijn, want dan zijn de tegels moeilijker te onderhouden. Indien graag extra zekerheid wenst, kunt u voor ruwe of anti-slip tegels gaan. Deze zijn echter moeilijker te onderhouden. 

Naast het oppervlakte van de tegel dient u rekening te houden met het design van de tegel. Tegels met een effen design zijn moeilijker te onderhouden dan tegels met een genuanceerd design. Op een effen design ziet u eerder wanneer de tegels vuil of nat geweest zijn. Naast het onderhoud dient u ook rekening met de maat van de badkamertegels rekening te houden. Uw badkamer lijkt ruimer wanneer de tegels zo min mogelijk op maat gemaakt moeten worden. Er wordt vaak gezegd dat een grote tegel, uw badkamer groter doet laten lijken. Dit is inderdaad zo, maar dan moet de grote tegel wel mooi uitkomen. Moet er grote stukken van uw tegel gezaagd worden om het passend te krijgen, kunt u beter een kleinere tegel gebruiken. Wilt u advies, welke maat mooi in uw badkamer uitkomt, neem dan contact met een van onze verkoopadviseurs op. Indien mogelijk, neem de maten van uw badkamer mee naar onze showroom.

Betonlook badkamertegels

Betonlooktegels is één van de populairste uitstraling van tegels op dit moment. De betonlooktegels worden ook vaak als badkamertegels gebruikt. De uitstraling van betonlooktegels is modern, maar toch ook tijdloos. Daarnaast hebben de genuanceerde betonlooktegels als voordeel dat deze goed te onderhouden zijn, doordat vervuiling minder snel te zien is. De betonlooktegels worden zowel op de wand als op de vloer gebruikt. Met name de betonlook vloertegels worden veel in de badkamer gebruikt, ook op de wand.

De tegels met betonlook uitstraling zijn beter te onderhouden en duurzamer dan betonstuc. Door betonlooktegels te gebruiken als badkamertegels krijgt de badkamer een mooie genuanceerde uitstraling. Door de nuances in de betonlooktegels krijgt de badkamer een levendige uitstraling. Door rustig genuanceerde betonlooktegels te gebruiken, kan er juist ook voor een wat rustigere uitstraling van de badkamer gekozen worden.

Betonlook vloertegels en wandtegels voor de badkamer zijn er in diverse maten, maar de meest populaire maten in de badkamer zijn op dit moment 30×60 en 60×60. Voor de wat grotere badkamers kan er ook gekozen worden voor de maten 45×90 en 90×90. De betonlooktegels zijn er in diverse kleuren, van warme kleuren tot grijze kleuren. De meest populaire kleur is dit moment donker grijs, maar ook warmgrijze betonlooktegels zijn in opkomst.

Houtlook badkamer tegels

Met houtlooktegels in de badkamer, kunt u ook de uitstraling van hout in de badkamer krijgen. Houtlooktegels zijn keramische tegels die op hout lijken, maar van keramiek gemaakt zijn. Daardoor worden de houtlook tegels ook wel keramisch parket genoemd. Doordat de houtlooktegels van keramiek gemaakt zijn, zijn deze ongevoelig voor vocht en vuil. Hierdoor kunt u de houtlook tegels ook als badkamer tegel gebruiken.

Houtlooktegels kunnen zowel op de vloer als op de wand in de badkamer gebruikt worden. Wanneer een houtlook tegel als vloertegel in de badkamer gebruikt worden, kan ook een deel van de wand met de vloertegel betegeld worden. Vaak wordt de douchewand of toiletombouw met de vloertegel betegeld.

Net als bij andere badkamertegels dienen ook de houtlooktegels niet te glad, maar ook niet te stroef te zijn. De beste anti-slip waarde voor badkamertegels is R10. Ook voor houtlooktegels is dit de beste anti-slip. Badkamer tegels in R10 ant-slip zijn stroef genoeg voor de vloer, maar zijn nog wel goed genoeg te onderhouden. 

Natuursteenlook badkamertegels

Natuursteenlooktegels zijn keramische tegels met een uitstraling van natuursteen. De natuursteenlook tegels zijn gemakkelijk te onderhouden en ongevoelig voor vocht en vuil. Hierdoor zijn de natuursteenlooktegels geschikt voor de badkamer. Natuursteenlook tegels in de badkamer zorgen voor de uitstraling van natuursteen, maar hebben de voordelen van keramiek. Hierdoor zijn de tegels in de badkamer makkelijk te onderhouden.

Natuursteenlooktegels kunnen zowel op de vloer als op de wand gebruikt worden. Daarnaast kan ook de gehele badkamer in natuursteenlooktegels uitgevoerd worden. Hierbij kan gekozen worden voor één kleur op de wand en vloer of twee verschillende kleuren. 

5x20

Patroontegels in de badkamer

Patroontegels zijn keramische tegels met daarop diverse soorten patronen. Keramische patroontegels zijn geïnspireerd door Portugese cementtegels. De patroontegels zijn echter van keramiek gemaakt en zijn ongevoelig voor vocht en vuil. Hierdoor zijn de patroontegels goed te onderhouden en te gebruiken in de badkamer.

Patroontegels voor de badkamer zijn er in vele verschillende soorten en kleuren. Er zijn patroontegels met vele kleuren of juist enkele kleuren. Er zijn patroontegelseries met kleurrijke tegels, maar ook series met zwart-wit tegels. Keramische patroontegels zijn er in vele verschillende soorten, waardoor de tegels voor verschillende uitstralingen in de badkamer kunnen zorgen.

Metallook badkamertegels

Metallook zijn tegels met de uitstraling van metaal, maar zijn gemaakt van keramiek. Doordat de metallooktegels van keramiek zijn gemaakt, zijn deze makkelijk in de badkamer te gebruiken. Door metallooktegels in de badkamer te gebruiken, krijgt de badkamer een industriële uitstraling.

De metallooktegels kunnen zowel aan de wand als op de vloer gebruikt worden. Er kunnen verschillende kleuren gecombineerd worden, maar de gehele badkamer kan ook in één kleur uitgevoerd worden. De metallook tegels zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De metallook zijn er bijvoorbeeld in de kleuren groen, blauw, bruin en grijs.

Xclusive Industrial Green 60x120
5x30

Retro badkamertegels

Er worden in de badkamer ook steeds meer retro wandtegels gebruikt. Dit zijn wandtegels die geïnspireerd zijn op klassieke tegels, maar dan in een moderne versie. De retro wandtegels zijn vaak in kleine formaten zoals 10×10, 6×24 en 7,5×30. De retro tegels kunnen voor een tijdloze uitstraling zorgen. Vaak worden retrotegels als accent in de badkamer gebruikt. Door een retro tegels op één muur in de badkamer te gebruiken, kan een accent in een moderne badkamer gemaakt worden. Maar ook alle wanden kunnen met een retrotegel uitgevoerd worden. Retro tegels zijn vaak in vele kleuren verkrijgbaar, zoals rood, groen, zwart, blauw en wit.

Handvormlook tegels voor de badkamer

Handvorm wandtegels zijn wandtegels die ogen alsof deze met de hand gemaakt zijn. Tegenwoordig worden de handgemaakte tegels machinaal gemaakt, maar de tegels ogen toch alsof ze handgemaakt zijn. Oorspronkelijk waren de handgemaakte wandtegels in vooral witte kleuren, waardoor deze ook witjes worden genoemd. Maar tegenwoordig zijn de handvorm wandtegel is in veel maten en kleuren leverbaar. Handvormlook wandtegels kunnen voor een klassieke uitstraling zorgen. Maar in combinatie met een moderne badkamertegel kunnen de handvormtegels voor een tijdloze uitstraling zorgen.

Marazzi Zellige Argilla Lux 10x10
Imola Azuma Up W 30x60

Moderne badkamertegels

Er worden veel moderne wandtegels in de badkamer, toilet en keuken gebruikt, met name de witte wandtegels. De moderne witte wandtegels hebben we in diverse maten en uitvoeren. De meest gebruikte maat is 30×60 en deze hebben wij in twee uitvoeringen, namelijk gerectificeerde witte tegels en niet gerectificeerde witte wandtegels. Gerectificeerde witte wandtegels zijn moderner en kunnen met kleine voeg getegeld worden.

 

Maar er zijn, naast de witte wandtegels, ook andere moderne tegels in de badkamer gebruikt. Daarnaast worden er tegenwoordig ook veel vloertegels aan de wand in de badkamer gebruikt, waardoor de keuze nog groter is. Hierbij dient wel gelet te worden op hoe goed te de vloertegels te onderhouden zijn.

Formaten badkamertegels

Metallook zijn tegels met de uitstraling van metaal, maar zijn gemaakt van keramiek. Doordat de metallooktegels van keramiek zijn gemaakt, zijn deze makkelijk in de badkamer te gebruiken. Door metallooktegels in de badkamer te gebruiken, krijgt de badkamer een industriële uitstraling.

De metallooktegels kunnen zowel aan de wand als op de vloer gebruikt worden. Er kunnen verschillende kleuren gecombineerd worden, maar de gehele badkamer kan ook in één kleur uitgevoerd worden. De metallook tegels zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De metallook zijn er bijvoorbeeld in de kleuren groen, blauw, bruin en grijs.

Onderhoud van tegels in de badkamer

Doordat de tegels van keramiek zijn gemaakt, zijn deze goed te onderhouden. De keramische tegels kunnen met normale schoonmaakmiddelen schoongemaakt worden. Tegels gemaakt van keramiek zijn ongevoelig voor vocht en vuil en zijn daardoor makkelijk te onderhouden.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.

Let op: Vanaf 29 april hebben wij nieuw openingstijden: 

Dinsdag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur. Zaterdag van 10 uur tot 16 uur.