Home / Welke producten gebruikt u voor het verbouwen van uw badkamer?

Welke producten gebruikt u voor het verbouwen van uw badkamer?

Bij het verbouwen van de badkamer zijn er veel producten nodig. Soms kan het lastig zijn om de juiste producten te vinden. Beenhakker Tegels probeert u te helpen door de meest verkochte producten voor het verbouwen van de badkamer op de pagina te bespreken. Sommige van de producten zult u misschien niet nodig hebben. Of u zult juist producten nodig hebben die niet op deze pagina vermeld staan. Heeft u andere producten nodig? Zoek deze dan op onze website of neem contact met ons op. De meest gebruikte producten voor het verbouwen van de badkamer zijn voorstrijkmiddelen, tegellijm en tegelvoeg. Deze producten zijn altijd wel nodig bij het verbouwen en tegelen van de badkamer. Moet de badkamer helemaal gerenoveerd worden? Dan heeft u ook vaak producten als zwaluwstaartplaten, zandcement, egaliseermiddelen en uitvlakmortel nodig. Een belangrijk product bij het verbouwen van de badkamer is de coat om de badkamer waterdicht te maken. Samen met band zorgt de pasta ervoor dat de badkamer waterdicht gemaakt wordt. Dit voorkomt lekkage naar andere gedeeltes van het huis wanneer er een lekkage in de badkamer ontstaat. Daarnaast zijn de wandtegels en vloertegels natuurlijk ook onmisbaar bij het tegelen van de badkamer. Tegels zijn een hygiënische en duurzame oplossing voor de badkamer.

Imola Azuma DG 60x120

Producten voor het aanbrengen van de ondergrond voor de vloer

In nieuwbouwwoningen bestaat de ondergrond vaak uit een betonvloer, maar in oudere huizen zijn houten balken vaak de ondergrond. Zwaluwstaartplaten zijn een makkelijke en snelle oplossing om een geschikte vloer te creëren voor het leggen van tegels. Hoe stugger de ondergrond is, hoe kleiner de kans op scheuren en lekkage. Met zwaluwstaartplaten maakt een stugge vloer door wapening van zwaluwstaartplaten met daarop een betonnen of zandcement vloer. Zwaluwstaartplaten zijn ook een perfecte ondergrond voor een vloer met vloerverwarming. De buizen kunnen op de platen gemonteerd worden met behulp van klip. Hierna kan er beton of zandcement aangebracht worden. Er kan gekozen worden voor een laag beton, waarbij vaak lichtgewicht of zeer plastisch (vloeiende) beton gebruikt wordt. Er kan ook direct zandcement aangebracht worden op de zwaluwstaarten platen, indien de sterkte van de zandcement voldoende is.

No products were found matching your selection.

Producten voor het storten van beton in de badkamer

Wanneer u de badkamer gaat renoveren kan het nodig zijn om beton te storten. Naast het storten van beton bij het gebruik van zwaluwstaartplaten, kan beton ook gebruikt worden om hoogte te creëren. Soms kan het nodig zijn om een badkamervloer op hoogte te brengen, voor bijvoorbeeld het aanbrengen van nieuwe riolering en afvoergoot. Beton is een goed product om een sterke laag voor het tegelen aan te brengen. Er zijn verschillende soorten beton, zoals normaal beton, lichtgewicht beton en fijne beton. De normale betonmortel wordt veel gebruikt en is geschikt voor vele werkzaamheden en heeft een korrelgrootte van 8 mm. Deze betonmortel dient nog wel afgewerkt te worden met een laag zandcement voordat er getegeld kan worden. Lichtgewicht beton heeft een kleinere korrel en soortelijk gewicht en is ideaal voor renovatieprojecten waarbij het gewicht van de vloer zo laag mogelijk moet blijven. Beamix fijnbeton of zeer plastisch beton is een beton met een kleine korrel en goede vloeiing. Deze Beamix 135 is hierdoor zeer geschikt voor het gebruik op zwaluwstaartplaten, zeker in combinatie met vloerverwarming. De fijne betonmortel vult de gaten rond de verwarmingsbuizen goed op, waardoor er minder kans op scheuren is.

Producten voor het maken van een zandcement vloer in de badkamer

Een goede ondergrond voor het leggen van tegels is een zandcementvloer. Doordat zandcement geen korrels, zoals grind, bevat, kan deze vlak afgewerkt worden. Door de gladde afwerking kunnen tegels makkelijk vlak gelegd worden. Ook vloerverwarming kan makkelijk in een zandcementvloer aangebracht worden. Wij hebben verschillende typen zandcement producten. De meest verkochte zandcement is de Bruil ZC2004 zandcementmortel. De Bruil zandcement is normaal drogende zandcement mortel voor de woonkamer, badkamer, toilet en keuken. Wilt u de renovatie van de badkamer sneller laten verlopen? Kies dan voor de Kerakoll Keracem Eco Pronto, een sneldrogende zandcement mortel. U kunt na 24 uur al tegelen over deze zandcementmortel, waardoor u minder lang hoeft te wachten op het drogen van de vloer. De Weber.Floor Vloeibare ZandCement is een zandcement mortel die enigszins vloeiend is, waardoor dit product makkelijker te verwerken is. Het aanbrengen van deze vloeibare zandcement mortel kost minder inspanning en tijd om een mooi vlak resultaat te verkrijgen.

Producten voor het egaliseren van de wanden en vloeren

Wanneer de ondergrond in de badkamer niet helemaal vlak is, dient er geëgaliseerd te worden. Wanneer de ondergrond van de badkamer goed is, maar nog niet vlak genoeg, dan is egalisatiemiddel een perfecte oplossing. Er zijn diverse soorten egalines, zowel voor de wand als de vloer. Voor de vloer is de Keratech HP4 een goede oplossing. Dit egaliseermiddel kan gebruikt worden van 3 tot 50 mm en is vezel versterkt. Dit egaliseermiddel is zelf-uitvloeiend en kan gebruikt worden om een vloer makkelijk vlak te maken voor het tegelen. En over de Keratech HP4 kan al na 4 uur getegeld worden. Wanneer een wand uitgevlakt dient te worden, kan er een egaliseermiddel voor de wand gebruikt worden. Wij raden het gebruik van gipsproducten in een badkamer niet aan, maar raden een egaliseermiddel op basis van cement aan. We hebben twee egaliseermiddelen voor de wand in ons assortiment, de Keralevel en de Keralevel LR. De Kerakoll Keralevel is normaal drogende mortel, welke na 24 uur te betegelen is. De Keralevel LR is een snelle versie, welke al 3 uur te betegelen is. De Keralevel is geschikt tot 10 mm en is vooral bedoeld voor het uitvlakken voor grote stukken muur. De Keralevel kan van 1 tot 25 mm en is geschikt voor het uitvlakken van kleine stukken muur met grote oneffenheden.

Producten voor het voorbehandelen van de ondergrond

Wanneer de ondergrond geschikt gemaakt is voor het tegelen van de badkamer, dient de ondergrond voorbereid te worden voor de volgende stappen in het verbouwen van de badkamer. Elke soort ondergrond heeft een specifiek product nodig om voorbereid te worden voor de volgende bewerking. Als eerste dient de ondergrond eerst goed vrij van vet en vuil gemaakt te worden. De Eurocol Euroclean 014 is een goed product voor het schoonmaken van ondergrond die vet en vuil bevatten zoals oude tegels. Wanneer u tegel-over-tegel gaat lijmen dienen de oude tegels ook voor gestreken te worden met de Eurocol Europrimer Quartz 051. Dit voorstrijkmiddel is geschikt voor niet-zuigende of gesloten ondergronden zoals oude tegels en houten ondergronden. Zuigende of open ondergronden zijn producten zoals cementproducten of gipsproducten. Open ondergronden zijn bijvoorbeeld gips, zandcement of beton. Bij deze ondergronden is een voorstrijkmiddel zoals de Kerakoll Primer A een geschikte oplossing. Dit is een primer voor zuigende of open ondergronden.

Producten voor het waterdicht maken van uw badkamer

Het waterdicht maken van de badkamer is een belangrijk onderdeel van het verbouwen van een badkamer. Helaas kan het soms gebeuren dat er een lekkage ontstaat in de badkamer. Met name bij oudere badkamer is de kans op lekkage groter. Daardoor is het belangrijk bij het verbouwen van de badkamer, direct de badkamer waterdicht te maken. Het waterdicht maken van de badkamer is een redelijk gemakkelijke klus en is verplicht volgens het bouwbesluit. Een waterdichte badkamer maak je door een speciale pasta op de vloeren en wanden aan te brengen. Deze coating zorgt ervoor dat bij een lekkage het water niet naar andere delen van het huis kan doorslaan. Hierdoor wordt de schade bij lekkage in de badkamer beperkt tot de badkamer en niet de rest van het huis. De pasta dient op de gehele vloer en wanden aangebracht te worden. De wanden dienen in het douchegedeelte tot bovenaan waterdicht gemaakt te worden, daarbuiten tot minimaal 1,2 m. In de hoeken dient er ook band aangebracht te worden, tussen twee lagen waterdicht pasta. Wij verkopen met name een kant-en-klare waterdicht set voor de badkamer, de Eurocol 685/063 met 4kg Eurocoat 685 en 12 meter band 063. Deze set is vaak genoeg voor een gemiddelde badkamer.

Gereedschap en kuipen voor het lijmen van tegels in de badkamer

Bij het verbouwen van de badkamer zijn er diverse soorten gereedschap nodig. Bij het tegelen van de badkamer is een kuip om de tegellijm aan te kunnen maken zeer handig. Wij verkopen een transparante kuip van 35 liter met een maatverdeling. Door de maatverdeling kunt u makkelijk de hoeveelheid lijm aanmaken zonder extra gereedschap. De kuip van 35 liter is voldoende om 1 zak tegellijm aan te maken. Mocht u meerdere zakken tegelijk willen aanmaken, verkopen wij ook kuipen van 45 liter en 85 liter. Een goede lijmkam met handvat maakt het aanbrengen van de lijm makkelijker. De meest gebruikte maten lijmkammen zijn 8 en 10 mm, maar wij hebben ook lijmkammen van 6 mm in ons assortiment. Bij wandtegels t/m 25×25 cm kunt de lijmkam van 6 mm gebruiken. Bij tegelmaten van 45 bij 45 cm en 30×60 kunt u de lijmkam van 8 mm gebruiken. De lijmkam van 10 mm is veel verkocht omdat deze te gebruiken is bij de populaire maat 60×60 cm. Heeft u tegels groter dan 60×60 cm of gebruikt u een levelling system? Dan is het gebruik van een lijmkam 12 mm aan te raden.

Tegel levelling system voor het nivelleren van tegels in de badkamer

Veel tegels zijn tegenwoordig gerectificeerd, wat betekent dat de zijkanten van de tegels recht gezaagd zijn. Bij het tegelen van gerectificeerde tegels zijn hoogteverschillen tussen de tegels beter te zien. Daardoor is het belangrijk dat de ondergrond waarop getegeld wordt, perfect vlak is. Daarnaast dienen te tegels ook zo vlak mogelijk geplaatst te worden. Een perfect en onmisbaar hulpmiddel hierbij is het Tegel Levelling System. Een Tegel Levelling System bestaat uit clips, keggen en tang. Door het gebruik van het Levelling System voorkomt u hoogteverschillen tussen de tegels en is het eindresultaat perfect vlak. Wij verkopen starterskitten waar alle onderdelen van het Tegel Levelling System inzitten in de varianten 100 (100 clips, 100 keggen en 1 tang) en 400 (400 clips, 200 keggen en 1 tang) in 2 mm. Daarnaast verkopen we ook beide starterskitten in 1,5 mm, klik hier voor de starterskit 100 en hier voor de starterskit 400. Daarnaast zijn de clips en keggen ook los te verkrijgen. Wij verkopen de clips 2mm in zakken van 100 stuks, 300 stuks en 500 stuks. Ook de clips van 1,5 mm verkopen wij in zakken van 100 stuks, 300 stuks en 500 stuks. De keggen worden verkocht in zakken van 100 stuks, 300 stuks en 500 stuks. Daarnaast verkopen wij ook tegelkruisjes 2mm in zakken van 300 stuks en zakken van 1000 stuks.

Producten voor het lijmen van de tegels in de badkamer

Bij het verbouwen van de badkamer is een goede tegellijm uitermate belangrijk. Wij verkopen twee soorten tegellijmen, een poedertegellijm en een pastategellijm. Beide soorten tegellijmen hebben voordelen en nadelen. De poederlijm dient met water aangemaakt te worden en pastalijm is kant-en-klaar voor gebruik. De pastalijm is daardoor makkelijker in gebruik, maar kan alleen bij het gebruik van wandtegels op de wand gebruikt worden. Bij gebruik van vloertegels aan de wand en op de vloer dient er altijd gebruik van poederlijm gemaakt te worden. De kwaliteit van poederlijm is namelijk hoger dan van pastalijm. Daarnaast is de poederlijm beter bestand tegen vocht waardoor wij gebruik van poederlijm in de badkamer aanraden. De poederlijm die wij verkopen is van het eco-vriendelijke Italiaanse merk Kerakoll en heeft als sterkteklasse C2 TE S1. De poeder tegellijm kan op vele ondergronden en is flexibel. De Kerakoll Biogel is beschikbaar in 25 kg zakken en 5 kg zakken. Er is ook een extra snelle versie beschikbaar, welke al na 3 uur beloopbaar en te voegen is. De snelle poeder tegellijm heeft de Biogel Revolution en is beschikbaar in 25 kg zakken en 5 kg zakken. De pastalijm is van het Nederlandse merk coba en is beschikbaar in emmers van 16 kg en emmers van 6 kg.

Vloertegels voor het betegelen van de badkamer

Bij tegelen van een badkamer heeft u natuurlijk ook vloertegels nodig. Vloertegels zijn nog steeds een veelgebruikt product bij het verbouwen van de badkamer. Vloertegels zijn sterk, slijtvast en hygiënisch. Hiernaast ziet u enkele van onze meest verkochte vloertegels, maar wij hebben natuurlijk nog veel meer keuze in vloertegels. De meest verkochte stijlen vloertegels zijn betonlook vloertegels, keramische tegels met het oppervlakte geïnspireerd op beton. De laatste jaren zijn veel nieuwe tegels betonlooktegels en deze stijl is zeer populair. Maar ook de vloertegels die geïnspireerd zijn door natuursteen, worden nog steeds veel verkocht. De meest populaire natuursteenlook vloertegels zijn marmerlook en hardsteenlook tegels. Wilt u liever de warmte van hout in uw badkamer? Dan is de houtlook vloertegel een goede optie. Deze houtlooktegels lijken op hout, maar hebben de voordelen van keramische tegels. De laatste tijd zijn de patroontegels steeds populairder geworden. Patroontegels zijn keramische tegels, geïnspireerd door cementtegels. Deze keramische tegels met patronen worden ook wel Portugese of Marokkaanse tegels genoemd. De keramische patroontegels zijn echter bestand tegen vuil en vocht en daardoor ook te gebruiken in de badkamer.

Wandtegels voor het betegelen van de badkamer

Wandtegels worden ook nog steeds veel gebruikt in de badkamer. Het gemakkelijke onderhoud van wandtegels is ideaal voor badkamers. Door het gesloten oppervlakte van (wand)tegels zijn tegels hygiënisch en daardoor ideaal voor de badkamer. Hiernaast ziet u enkele tegels die veel aan de wand in de badkamer gebruikt worden. Moderne wandtegels worden nog steeds veel gebruikt in de badkamer, met name de altijd populaire witte wandtegels. De witte wandtegels zijn er tegenwoordig in een gerectificeerde en niet gerectificeerde versie met als meest populaire maat 30×60. Betonlooktegels zijn niet alleen populair op de vloer, maar ook aan de wand. De betonlook wandtegels zijn vaak vloertegels die aan de wand gebruikt worden. Het gebruik van vloertegels op de wand in de badkamer is mogelijk en zeer populair. Retro wandtegels zijn wandtegels geïnspireerd op stijlen van vroeger, zoals metrotegels. Aan de wand worden ook nog steeds veel natuursteenlook wandtegels gebruikt, zoals de populaire marmerlooktegels.

Gereedschap en emmers voor het voegen van tegels in de badkamer

Eén van de laatste stappen van het verbouwen en tegelen van de badkamer is het voegen van de tegels. Voegen zijn een belangrijk onderdeel van de afwerking van de badkamer. Om de voeg van een zo goed mogelijke kwaliteit te laten zijn, dient u goed gereedschap te gebruiken. Het aanmaken van een tegelvoeg kan bijvoorbeeld in een bouwemmer van 12 liter.  U heeft vaak niet veel tegel voegmiddel nodig, zeker niet bij gerectificeerde voegen, wat makkelijk in een emmer kan. Het aanbrengen van de tegelvoeg tussen de tegelvoeg kunt u het beste met een rubberen voegbord doen. Smeer met het voegbord de voeg tussen de tegels. Hierbij is het belangrijk dat u het voegbord diagonaal over de voegen heen beweegt, zodat het voegbord niet tussen de tegels raakt. Smeer alleen de voeg rond de voegen en niet over gehele tegels en verwijder zoveel mogelijk voeg met het voegbord. Om de tegelvoeg geheel te verwijderen en de tegels schoon te maken, gebruikt u een spons met handvat. Gebruik bij voorkeur een sponsbak en spons de tegels maximaal twee keer. Vaker sponsen kan de voegen verzwakken.

Producten voor het voegen van tegels in de badkamer

De tegelvoeg bepaalt een groot deel van de uitstraling van de tegels. Hierdoor is het kiezen van de juiste kleur voeg tegenwoordig heel belangrijk. De Fugabella Color heeft 50 verschillende kleuren, waardoor u genoeg keuze voor de juiste kleur heeft. De Fugabella Color is een bijzondere voeg, omdat de voeg geen portlandcement bevat. Er is een hars-cement ontwikkeld die beter voor het milieu en gezondheid is. De Fugabella Color is flexibel en waterdicht, waardoor deze tegelvoeg ideaal voor de badkamer is. Doordat de Fugabella Color een fijnvoeg is, met fijne korrel, is het oppervlakte goed te onderhouden. De Kerakoll Fugabella Color is ook slijtvast waardoor de tegelvoeg langdurig mooi blijft. De kleur is ook mooi gelijkmatig, ook bij contact met water. De meest verkocht kleuren van de Fugabella Color zijn zwart, wit en bruin, maar er zijn veel meer kleuren mogelijk. Bekijk meer informatie en alle kleuren van de Fugabella Color hier.

Producten voor het afkitten van tegels in de badkamer

De hoekaansluitingen van de badkamer kunnen niet met tegelvoeg afgewerkt worden, maar dienen met siliconenkit afgewerkt te worden. Siliconenkit is zeer flexibel, waardoor deze geschikt is voor hoekafwerkingen. De siliconenkit kan de mogelijke spanningen tussen de wanden en vloer opvangen. De Silicone Color is siliconenkit is dezelfde kleur als de voeg Fugabella Color. Hierdoor past de siliconenkit goed bij de tegelvoeg. Op verticale hoekaansluitingen wordt vaak de kit in de kleur van de tegelvoeg op de wanden gebruikt. Op de horizontale hoekaansluitingen wordt vaak de kit in de kleur van de tegelvoeg op de vloer gebruikt. De Silicone Color is op basis van azijn, wat beter is voor de gezondheid van de gebruiker. De Silicone Color is beschikbaar in 50 kleuren en een transparante variant.

Winkelwagen
Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.

Let op: Vanaf 29 april hebben wij nieuw openingstijden: 

Dinsdag t/m vrijdag van 9 uur tot 17 uur. Zaterdag van 10 uur tot 16 uur.