Home / Keramische tegel technieken

Keramische tegel technieken

Gres porcellanato (Porselein/door-en-door tegels)

Gres porcellanato tegels zijn tegels waarbij gebruikt wordt gemaakt van hoge kwaliteit grondstoffen die daarna met meer dan 500 kgs/cm2 worden geperst. Nadat de tegels geperst worden, gaan ze door een oven van 1200 graden. Hierdoor ontstaan tegels die een zeer geringe wateropname hebben. Hierdoor kunnen de gres porcellanto ook buiten gebruikt worden. Daarnaast is de kleur door de hele dikte van de tegel hetzelfde. Hierdoor kunnen gres porcellanto ook in ruimtes gelegd worden die veel belopen worden.

Gres porcellanato smaltato (Geglazuurde porselein tegels)

Gres porcellanato smaltato zijn tegels waarbij gebruikt wordt gemaakt van hoge kwaliteit grondstoffen die daarna met meer dan 500 kgs/cm2 worden geperst. Nadat de tegels geperst worden, gaan ze door een oven van 1200 graden. Hierdoor ontstaan tegels die een zeer geringe wateropname hebben. Hierdoor kunnen gres porcellanato smaltato tegels ook buiten gebruikt worden. 

Monocottura (Enkelgebakken) Tegels

Monocottura tegels zijn tegels die een enkele keer op een zeer hoge temperatuur gebakken worden. Eerst worden de grondstoffen gemaald, daarna wordt de klei geperst met 300kg/cm2. Daarna worden de tegels met decoraties en kleuren geglazuurd. Hierna worden de tegels een enkele keer in oven van ongeveer 1200 graden gebakken. Dit soort tegel onderscheidt zich door zijn lage porositeit en extreme weerstand. Hierdoor zijn monocuttura tegels ideaal voor gebieden zoals badkamers en keukens waar de tegels onderhevig zijn aan vlekken, vocht en slijtage.

Bicottura (Dubbelgebakken) tegels

Bicottura tegels zijn tegels die twee keer gebakken wordt. Eerst wordt de basis gebakken en vervolgens wordt de glazuurlaag gebakken. Het voordeel hiervan is dat er felle kleuren en gevarieerde decoraties gebruikt kunnen worden. Deze tegels worden vooral in de keuken en badkamer gebruikt.

Scroll naar boven

Wij sluiten per 1 juli onze deuren.

Per 1 juli 2024 beëindigt Beenhakker Tegels de bedrijfsactiviteiten. U kunt nog tot 1 juli 2024 bestellen. Daarna sluit onze webshop en nemen wij geen nieuwe bestellingen meer aan. Ook onze showroom zal vanaf 1 juli gesloten zijn. Heeft u al besteld en wilt u uw bestelling annuleren? Neem dan contact met ons op.